Kako se bo razpletla sezona v prvi malonogometni ligi? Foto: Sandi Škvarč
Kako se bo razpletla sezona v prvi malonogometni ligi? Foto: Sandi Škvarč

Prejšnji konec tedna je bil v znamenju zaključnega pokalnega turnirja v Podčetrtku, na katerem so Litijani s finalno zmago nad Sevnico osvojili svojo deveto lovoriko v tem tekmovanju. Litija, ki je osvojila tudi prvo mesto po rednem delu sezone, bo skupaj z drugouvrščenim Oplastom izpustila četrtfinalne boje končnice prvenstva in počakala na svojega polfinalnega tekmeca. Dobila ga bo po dvoboju na dve zmagi med Puntarjem in Bronxom, ki sta prvo četrtfinalno tekmo odigrala v Tolminu. Ekipa iz Škofij je vodila vse od 3. minute, ko je zadel Čajić, dve minuti pred koncem pa je Hozjan izenačil in o prvi zmagi so odločali kazenski udarci. Bolje so jih izvedli Tolminci in prvo tekmo dobili s 5:4.

Povratni tekmi v petek
Drugouvrščeni Oplast in ponovni osmoljenec pokalnega polfinala pa čaka na razplet dvoboja med Sevnico in Dobovcem. Gostitelji pod taktirko Mitje Jonteza so dobili prvi polčas z golom Škoriča, v drugem je na 2:0 povišal Krnc, zadetek upanja za lanske finaliste končnice državnega prvenstva pa je v 33. minuti dosegel Marot. Zadnje minute so bile tako precej napete, izenačenje je ob pobudi gostov pomagal preprečiti tudi odlični sevniški vratar Denis Govekar. Povratni tekmi bosta v petek na Škofijah in v Rogatcu.

Za tretjo prvoligaško vstopnico Ilirska Bistrica in Benedikt
V drugoligaški konkurenci so letos na široko odprta vrata do napredovanja, saj bo prva liga v naslednji sezoni spet desetčlanska. Za zdaj je v najboljšem položaju vodilni Fragmat iz Sodražice, napredovanje si lahko obeta tudi Kebelj iz Oplotnice, za tretjo prvoligaško vstopnico pa se potegujeta Ilirska Bistrica in Benedikt.

V letošnji sezoni so prvič tekmovala tudi dekleta, ki so premierno tekmovanje sklenila s finalom prvenstva v Podčetrtku. Naslov prvakinj so osvojile Celjanke, ki so bile s 4:3 uspešnejše od ilirskobistriške Vizije.

Končnica, četrtfinale

Prvi tekmi:
PUNTAR - BRONX ŠKOFIJE 1:0
5:4 (0:1, 1:1) - po streljanju 6-m

SEVNICA - DOBOVEC T. JAGER 1:0
2:1 (1:0)

V odebeljenem je izid v zmagah, igrajo na dve zmagi.

LITIJA in OPLAST KOBARID sta že v polfinalu.