Prvi slovenski adut bo tudi tokrat Damir Dugonjić. Foto: Reuters
Prvi slovenski adut bo tudi tokrat Damir Dugonjić. Foto: Reuters

Poleg njiju so na seznamu selektorja Mihe Potočnika še Tjaša Oder, Damir Dugonjić, Tjaša Pintar, Robert Žbogar, Nastja Govejšek, Žiga Cerkovnik, Tjaša Vozel, Špela Bohinc, Martin Bau in Peter John Stevens.

"V Herningu največ pričakujem od Damirja Dugonjića, želja je seveda medalja, finale pa tudi od Robija Žbogarja in Tjaše Oder, od mlajših pa predvsem, da nas kdo tudi pozitivno preseneti," pravi Potočnik. Slovenija je na tovrstnih tekmovanjih, ki potekajo od leta 1996, vselej osvojila vsaj eno medaljo.

Reprezentanca je tudi okostje ekipe za olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016 in pri večini glede na starost tudi za igre leta 2020 v Tokiu, saj je v Sloveniji po lanskih igrah v Londonu prišlo do zamenjave generacije. "V ekipi manjka poškodovana Anja Klinar, za katero želim, da se vrne v ekipo. Najstarejša sta Dugonjić in Žbogar, oba dovolj mlada za olimpijske igre v Rio de Janeiru. Ob omenjenih pa imamo v ZDA še dve močni orožji - Uršo Bežan, dobitnico medalje s štafeto na EP 2012 v Debrecenu, drugi pa je Anže Tavčar, ki je lani navduševal z dosežki in kot drugi Slovenec preplaval 100 m prosto pod 50 sekundami. Tudi od njiju pričakujem, da bosta ekipo okrepila že do EP prihodnje leto v Berlinu," še pravi Potočnik.

Prvenstvo v Herningu bo od 12. do 15. decembra.