Preostali športi
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 14 glasov Ocenite to novico!
Prva umetna drytooling stena v Sloveniji v Domžalah je opremljena z razsvetljavo in omogoča kakovosten trening ali zgolj rekreativno plezanje tudi zvečer, kar je v kratkih zimskih dneh še posebej dobrodošlo. Foto: Maja Šuštar

Dodaj v

Domžale: Evropski pokal v lednem plezanju

Evropski pokal novost v lednoplezalnih preizkušnjah
29. november 2017 ob 10:44,
zadnji poseg: 2. december 2017 ob 17:11
Domžale - MMC RTV SLO

V Domžalah na prvi umetni drytooling steni v Sloveniji poteka uvodna tekma evropskega pokala v lednem plezanju. Nastopilo bo sedem Slovencev.

V ženski konkurenci bodo tekmovale Kamničanka Maja Šuštar (AO PD Domžale), trenutno vodilna v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, Marija Jeglič (AO PD Ljubljana Matica) in Sara Jaklič (AO PD Kranj), vse že imajo izkušnje v svetovnem pokalu, v moški konkurenci pa bodo nastopili Jaka Hrast (AO PD Domžale), prav tako vodilni v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, Nace Grgorinič (AO PD Kranj), Uroš Grilj (AO PD Ljubljana Matica) in Edvin Nepužlan (AO PD Železničar).

"V Domžalah bo tekmovališče zelo razgibano, imeli bomo tudi ledni sod, pa odseke z imitacijo ledu, kjer bo treba cepine 'zabijati', viseče sodčke in ledene sveče, kjer bo videti akrobatske gibe, pa še kup drugih zanimivosti. Smeri pripravlja Janez Svoljšak, tako da lahko pričakujemo napet boj med najboljšimi," napoveduje Andrej Pečjak iz Komisije za gorske športe pri PZS-ju.

Evropski pokal je novost na koledarju lednoplezalnih preizkušenj pod okriljem Mednarodnega združenja planinskih organizacij. Na uvodni tekmi v Domžalah bo cepine in dereze nabrusilo 45 tekmovalcev iz dvanajstih držav, med njimi tudi slovenska sedmerica, ki letos odlične rezultate dosega že v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu v lednem plezanju.

Sobotni program
8.15 kvalifikacije ženske
11.00 kvalifikacije moški
17.00 finale ženske in moški
19.30 podelitev medalj in koncert (Nipke & Trkaj & Challe Salle)

Dogajanje iz Domžal spremljajte na spodnji povezavi.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo