Roki Drakšič je  dosegel pomembno zmago v boju za olimpijske igre. Foto: STA
Roki Drakšič je dosegel pomembno zmago v boju za olimpijske igre. Foto: STA

Drakšič, s tokratno zmago si je tako rekoč že zagotovil nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu, je na poti do stopničk najprej z iponom (10:0) premagal Finca Anttija Rintamakija, nato je bil po točkah boljši od Izraelca Golana Pollacka, v četrtfinalu pa je po točkah premagal še Poljaka Pawla Zagrodnika.

V polfinalu je pred Drakšičem z iponom klonil še Japonec Junpei Morišita, svetovni prvak iz leta 2010, v finalu pa je bil celjski judoist - prav tako z iponom - boljši od Mongolca Mijaragčae Sanjasurena.

Žolnirjevo ustavila Mongolka
Žolnirjeva, bronasta z letošnjega SP-ja v Parizu, je v prvi borbi premagala Ukrajinko Oksano Didenko, nato je bila boljša od klubske kolegice Vlore Beđeti, v četrtfinalni borbi pa je morala priznati premoč Mongolki Munkhzayji Cedevsuren.

Sašo Jereb (do 73 kg) je po zmagi in porazu ostal brez uvrstitve, tako kot Petra Nareks (do 52 kg), ki je klonila že v prvem dvoboju, ter Beđetijeva, ki je morala priznati premoč Žolnirjevi.

V nedeljo bodo nastopili še Aljaž Sedej (do 81 kg), Matjaž Ceraj (nad 100 kg), Raša Sraka Vuković (do 70 kg), Ana Velenšek (do 78 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg).