Anja Klinar je nova lastnica rekorda na 400 m prosto. Foto: www.alesfevzer.com
Anja Klinar je nova lastnica rekorda na 400 m prosto. Foto: www.alesfevzer.com

Lasten osebni rekord na 400 m je popravila za dve sekundi, rekord triglavanke Anje Čarman z evropskega prvenstva 2001 v Antwerpnu, s katerim je ta takrat osvojila zlato medaljo, pa za natančno šest desetink sekunde.

Na 800 m je bila za 5,05 sekunde hitrejpa od Čarmanove, ki je leta 2001 s tem dosežkom na omenjenem evropskem prvenstvu osvojila srebro. Svoj osebni rekord pa je popravila kar za 25 sekund.

Rekord dobra spodbuda pred evropskim prvenstvom
"Rekorda sem zelo vesela, saj ga v dopoldanskem nastopu nisem pričakovala. Pred evropskim prvenstvom je to dobrodošlo, saj sem dobila še eno potrditev, da zjutraj lahko plavam zelo dobro. Tudi plavanje samo ni bilo težko, plavala sem sama, zelo sproščeno, in videla, da imam še precej rezerve, ob tem pa vem, da do EP-ja formo lahko še dvignem,"
je bila zadovoljna 27-letna Klinarjeva in dodala: "Zelo lepo je bilo plavati tudi nov državni rekord. Nazadnje sem ga dosegla na evropskem prvenstvu 2010 v Eindhovnu." Jeseničanka si je ob tem priplavala še zmago na 50 m delfin.

Med slovenskimi reprezentanti je Damir Dugonjić zanesljivo slavil na 100 m prsno, Radovljičan Robert Žbogar pa je bil najboljši na 50 in 200 m delfin.