Damir Dugonjić je imel pred začetkom tekmovanja 22. prijavljeni čas. Foto: STA
Damir Dugonjić je imel pred začetkom tekmovanja 22. prijavljeni čas. Foto: STA
Dugonjić pospešeno do finala

je "avtsajder".

25-letni Ravenčan je v nedeljo presenetil in s časom 59,80 zaostal le za Avstralcem Christianom Sprengerjem (59,23) ter Južnoafričanom Cameronom Van der Burghom in Američanom Kevinom Cordesom, ki sta bila hitrejša le dve stotinki.

Kot pravi Dugonjić, lahko v finalu samo pridobi, kajti tudi drugi finalisti - Brazilec Felipe Lima, Američan Nicolas Fink, Italijan Fabio Scozzoli in Japonec Kosuke Kitadžima - v primerjavi z našim plavalcem branijo že uveljavljen status na tej razdalji.

"Dokazal sem, da sem lahko hiter tudi na 100 metrov, in ne samo na 50 metrov. Zdaj tekmujem s svetovno elito. Kljub temu menim, da sem avtsajder. Na svetovnih prvenstvih še nikoli nisem plaval v finalu. Tega se izjemno veselim, na medaljo pa ne računam," je za Val 202 povedal Dugonjić.

In kakšen bo po njegovem mnenju čas, ki bo zadostoval za medaljo? "Menim, da okoli 59,5. To je tudi bolje od trenutnega slovenskega rekorda (59,66)," pravi Dugonjić.

Za Dugonjića je bila uvrstitev v finale tudi lep obliž na lansko olimpijsko rano, kjer je kljub drugačnim napovedim zgrešil polfinale v tej disciplini. V današnjem popoldanskem delu bo finale na 100 metrov prsno prva disciplina. Prenos si lahko ogledate ne TV SLO 2 in MMC-ju.

Odrova z najboljšim letošnjim izidom 17.
Dopoldne je v kvalifikacijah na 1.500 m prosto nastopila Tjaša Oder in z najboljšim letošnjim dosežkom 16:35,96 zasedla 17. mesto. V petek jo čaka še nastop na 800 prosto. Odrova je bila zadovoljna z uvrstitvijo, manj pa z doseženim izidom: "Glede na treninge mi je kazalo boljše, a ne bom hodila okrog s sklonjeno glavo, saj je to vendarle najboljši izid letos. A pričakovala sem boljši izid, pod 16:30. Razočaranja kljub temu ni."

Dugonjić pospešeno do finala