Damir Dugonjić je letos na SP-ju v olimpijskem bazenu osvojil dve četrti mesti. Foto: Reuters
Damir Dugonjić je letos na SP-ju v olimpijskem bazenu osvojil dve četrti mesti. Foto: Reuters
"Dugi" pred začetkom EP-ja v kratkih bazenih

V Herningu bodo tekmovanja na sporedu od četrtka do nedelje. Dugonjić si želi vrhunskega izida na 50 metrov in 100 metrov prsno. Na krajši razdalji ima prvi prijavljeni čas, na daljši razdalji pa drugega.

V ZDA pričakoval boljši izid
Dugonjić samozavest črpa z odprtega prvenstva ZDA v Knoxvillu, kjer je konec tedna osvojil naslov prvaka na 100 jardov prsno. "Tam sem pričakoval še malo boljši izid, a mentalno še nisem bil povsem pripravljen. Moja glavna tekma je na sporedu ta teden. Na to se bom veliko bolj pripravil, bom obrit, spočit in pričakujem boj za medalje v obeh disciplinah," je povedal Dugonjić.

Pričakuje rekorde
"Poleti sem bil res v super formi. Ne vem, ali sem v življenju že bil kdaj v taki. Za tukaj še ne vem. To bom videl v četrtek. V polfinalu bom plaval še malo kontrolirano, videl pa bom, kje približno sem. Upam, da je forma podobna kot na SP-ju, in če je res, potem pričakujem tudi osebne in državne rekorde. In če je forma res vrhunska, sem tudi blizu evropskemu rekordu," je še povedal 25-letni plavalec.

Skupno 11 Slovencev
Na Danskem bo skupno nastopilo 11 Slovencev. Uvodni dan bodo v bazen skočili Dugonjić, Peter John Stevens (oba 100 m prsno), Robert Žbogar, Žiga Cerkovnik (oba 100 m delfin), Martin Bau (400 m prosto), Tjaša Vozel (50 m prsno), Nastja Govejšek in Tjaša Pintar (100 m prosto).

"Dugi" pred začetkom EP-ja v kratkih bazenih