Živa Dvoršak je iz ZDA v Evropo prispela v nedeljo zvečer, po dolgi in naporni poti je imela zelo malo časa na privajanje na novo časovno razliko.
Živa Dvoršak je iz ZDA v Evropo prispela v nedeljo zvečer, po dolgi in naporni poti je imela zelo malo časa na privajanje na novo časovno razliko. "Trenutno ne čutim nobene utrujenosti, tudi moj pozen prihod v Granado ni imel nobenega vpliva na današnjo tekmo," je še dodala Dvoršakova, ki bo v četrtek nastopila v eliminacijah za petkovo preizkušnjo v kraljevski strelski disciplini - malokalibrska puška trojni položaj. Foto: MMC RTV SLO
Dvoršakova enajsta na svetovnem prvenstvu

Ljubljančanka je porazno začela preizkušnjo v svoji paradni disciplini v tukajšnjem sodobnem strelskem centru v Granadi. V prvi seriji se je na semaforju dvakrat zasvetilo 9,6 kroga, skupno 102,3 kroga pa ni obetalo vrhunske uvrstitve. A Dvoršakova se je v nadaljevanju zbrala in se borila za vsak strel, nanizala tri izjemno kakovostne serije (105,1, 104,9 in 104,8), do velikega finala pa ji je nato zmanjkalo 0,2 kroga.

Dvoršakova se ne jezi zaradi 0,2 kroga
"Vsaka stvar je za nekaj dobrega,"
je dejala Dvoršakova, ko je zapustila strelsko mesto. Z nasmehom je dodala: "Danes mi je zmanjkalo 0,2 kroga, naslednjič pa mi bosta v Granadi manjkajoča 0,2 kroga zagotovo nekaj prinesla. Zaradi tega se ne bom jezila. Na začetku današnje tekme je bilo grozno in nervozno ter nisem vedela, kaj bo nastalo iz vsega skupaj, v nadaljevanju pa sem obdržala pozitivne misli in se zbrala za vsak strel posebej."

Kevin Venta je tekmo z malokalibrsko pištolo na 50 metrov končal na 54. mestu. V tej disciplini je v mladinski konkurenci nastopil tudi Sašo Stojak in s 528 krogi zasedel 33. mesto. Za Boštjanom Mačkom, Denisom Vatovcem in Matijo Mlinaričem je drugi dan tekmovanja v trapu. Po štirih serijah od petih pa najbolje kaže najboljšemu slovenskemu strelcu v tej olimpijski disciplini Mačku, ki je zadel 98 glinastih golobov in je še vedno v boju za najvišja mesta, maksimalni izkupiček pa imata le Britanec Edward Ling in Indijec Manavjit Singh Sandhu. Vatovec je od sto možnih zadel 96, Mlinarič pa 91 letečih tarč.

Dvoršakova enajsta na svetovnem prvenstvu