Eva Terčelj bo zastopala Slovenijo v Londonu. Foto: BoBo
Eva Terčelj bo zastopala Slovenijo v Londonu. Foto: BoBo
Savšek slovenski junak v Augsburgu
Terčljeva potuje v London

Nastop na igrah si je zagotovila z boljšim nastopom na evropskem prvenstvu, kar je bil zadnji kriterij za pot v London. Kragljeva je v polfinalu naredila napako in končala na 17. mestu. Terčeljeva je bila v polfinalu peta.

Terčeljeva vsega še ne dojema
"Občutki so super. Še ne dojemam, kaj se mi je zgodilo. Zato sem se mogoče malce lažje osredotočila na finale, v katerem mi spodnji del ni najbolje uspel, ampak sem še vedno zelo zadovoljna, posebej z uvrstitvijo na olimpijske igre. Res je bilo veliko bolj stresno, tako da sem bila mogoče danes bolj neobremenjena, želela sem samo napadati in pokazati čim boljše vožnje," je povedala Ljubljančanka.

Kragljeva je mlajši kolegici iz reprezentance zaželela srečo na olimpijski preizkušnji: "Odlično sem se počutila na startu, v zgornjem delu sem veslala dobro do napake. Ta je tehnične narave, verjetno sem bila prehitra v zavoju in šla mimo vratc. Tudi po napaki sem se borila in veslala po svojih zmožnostih. Hitra sem še vedno, a napaka se je zgodila. Tukaj šteje ena vožnja in ta mi ni uspela. Naj hitro dirka in se vrne s kakšno kolajno."

Naslov prvakinje v Francijo
Evropska prvakinja je postala Francozinja Carole Bouzidi, ki je prehitela Nemko Melanie Pfeiffer in Britanko Fiono Pennie. Med dvojci sta na posamični tekmi zmagala Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Štepanek pred Slovakoma Petrom in Pavolom Hochschornerjem ter Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem. Slovencem se ni uspelo prebiti v finale. Luka Božič in Sašo Taljat, ki potujeta v London, sta bila 22., Dejan Kralj in Simon Hočevar 24., Luka Slapšak in Urban Jarc pa 27.

Prvenstvo so sklenili kajakašice in kanuistični dvojci z ekipnima tekmama. Slovenskim čolnom se ni uspelo prebiti v finale. Med dvojci so zmagali Britanci pred Čehi in Nemci, med kajakašicami pa Nemke pred Francozinjami ter Slovakinjami.

K1:
1. Carole Bouzidi (Fra) 106,93
2. Melanie Pfeifer (Nem) +0,01
3. Fiona Pennie (VB) 2,09
...
6. Eva Terčelj (SLO) 4,16

Savšek slovenski junak v Augsburgu
Terčljeva potuje v London