Dejan Fabčič je že med paraolimpijskimi potniki. Foto: Nina Jelenc Photography
Dejan Fabčič je že med paraolimpijskimi potniki. Foto: Nina Jelenc Photography
Franc Pinter
Legendarni strelec Franc Pinter Ančo je na paraolimpijskih igrah osvojil že štiri kolajne, letos pa gre v Rio (to bodo njegove sedme igre) še po zlato. Foto: Blaž Oman

Komisija za tekmovalni šport pri Zvezi za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijskem komiteju je na svoji 16. redni seji potrdila kandidate za paraolimpijske igre Rio 2016. Na seznamu kandidatov za Rio so strelci Franc Pinter (to bodo že njegove sedme igre), Damijan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek in Veselka Pevec, plavalec Darko Đurić, kolesarja Primož Jeralič in David Kuster (oddana vloga za bipartitno povabilo), parakajakaš Dejan Fabčič ter atleti Henrik Plank, Sandi Novak in Jana Führer.

"Pričakovali smo, da se bom za preostale kvote boril maja na svetovnem prvenstvu v Duisburgu. Vendar so po natančnem pregledu posnetkov lanskega prvenstva v Milanu ugotovili, da je bil tekmovalec na šestem mestu napačno klasificiran. Tako je ena od šestih kvot, ki so jih razdelili lani, pripadla meni. Pohvaliti moram žirijo tekmovanja, ki je pri delu zelo natančna in ugotavlja simuliranje invalidnosti tudi po videoposnetkih po tekmovanju," je po veseli novici dejal parakajakaš Fabčič.

Vodja odprave v Riu bo Branko Mihorko, pomočnica pa Špela Rozman Dolenc. Delegacija bo iz Ljubljane odpotovala proti Riu 31. avgusta, vrnila pa se bo 21. septembra.