Tina je že lani aktivno sodelovala na dobrodelnem druženju ob češnjah in nogometni žogi in nato imela sezono za zgodovino. Zakaj ne bi bila še bolj zgodovinska naslednja - olimpijska! Foto: Jure Batagelj
Tina je že lani aktivno sodelovala na dobrodelnem druženju ob češnjah in nogometni žogi in nato imela sezono za zgodovino. Zakaj ne bi bila še bolj zgodovinska naslednja - olimpijska! Foto: Jure Batagelj
Tina Maze in Danilo Sergaš
Mazejeva med izvajanjem kazenskega strela. Foto: Jure Batagelj
Goriška brda
Skupinska fotografija z udeleženci prireditve. Foto: Jure Batagelj

Na Dobrovem je v okviru češnjevega rockkoncerta v žal deževno noč zadonela tudi njena odmevna uspešnica My Way Is My Decision, ki jo je zapela skupaj z Jelen Bandom.
Tudi v soboto pa brez žoge ni šlo. Na popoldanskem dobrodelnem druženju ob češnjah in nogometni žogi je bil za številne obiskovalce in predvsem najmlajše vrhunec dogajanja seveda prav prihod naše smučarske šampionke in vodje njene ekipe Andree Massija. Korošica je, čeprav brez športne opreme, elegantno obvladovala žogo in žonglirala ter tudi streljala kazenski strel. Da je žoga vsaj v enem poskusu končala v mreži, ni treba poudarjati. Nad nogometom je namreč navdušena.
Na igrišču tudi novinarke TV Slovenija ...
Vse se je dogajalo na manjšem igrišču z umetno travo (travnata igrišča so bila po zadnjih deževjih povsem namočena) v Vipolžah. V ospredju so bile seveda češnje, nastopajoči in organizatorji pa so poskrbeli predvsem za veliko pozitivne energije in tudi kakšen gol. Najpomembnejša pa je bila dobrodelnost.

Zbranih ni pregnala niti krajša ploha. Nogometnemu novinarskemu dvoboju Primorska - Stampa Veneta Insieme (novinarji iz italijanske pokrajine Benečija) so sledile še povsem revialne tekme, na katerih so se za žogo navdušeno podile Brike, združene v društvu Ženske in vino, medicinske sestre, fizioterapevtke in zdravnice bolnišnice v Stari Gori, novinarke športnega uredništva TV Slovenija ter briške športnice na čelu z dvakratno olimpijko, atletinjo Lidijo Kristančič (Benedetič).

... ter Prevc in Hvala
Zadnji del druženja so bili na igrišču aktivni gostje: izjemna skakalca, nosilca kolajn s članskega in mladinskega SP-ja Peter Prevc in Jaka Hvala, naš najboljši namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ena najboljših umetnostnih kotalkaric na svetu Lucija Mlinarič, dolgoletni nogometni reprezentant Milan Osterc in nekdanji odbojkarski reprezentant Samo Miklavc. V vratih se je, tudi ob zaključnih kazenskih strelih, izkazal Danilo Sergaš, nogometni vratar in trener vratarjev v mlajših reprezentančnih selekcijah, ki je pred kratkim že 111. daroval kri. Vabilu na druženje se je znova odzval tudi velik športni navdušenec, pater Bogdan Knavs, ki je "uredil", da se je udeležencev večji del prireditve usmililo tudi vreme.

Vsa zbrana sredstva bodo organizatorji namenili fundaciji Vrabček upanja oziroma oddelku za invalidno mladino na Stari Gori. Do zdaj so zbrali 1.222 evrov, od tega petino z vinom kraljice rebule Jane Drnovšček.
E. Č., foto: Jure Batagelj