Slovenci so pred lepim številom gledalcev prikazali dobro igro. Foto: Drago Perko
Slovenci so pred lepim številom gledalcev prikazali dobro igro. Foto: Drago Perko
1.200 gledalcev videlo dobro predstavo proti Rusom

Čeprav oslabljena (Damir Pertič je poškodovan, Kristjan Čujec pa je v Španiji), je Slovenija pred 1.200 gledalci dobro igrala predvsem v drugem polčasu. Ruski vratar je ob koncu tekme ubranil tri stoodstotne priložnosti.

Vratnica Zorča
Rusi, ki so sicer med najboljšimi reprezentancami na svetu, so povedli v 18. minuti. Slovenska vrsta je izgubila žogo na sredini terena, kapetan Sergej Sergejev pa je stekel proti vratom Aljoše Mohoriča, ki ga je matiral s strelom v desni zgornji kot. Minuto pozneje je Primož Zorč, ki je kot edini med slovenskimi igralci svoje znanje že preizkusil v elitni ruski ligi (Norilski Nikel), po izjemni samostojni akciji iz obrata zadel vratnico.

Končni izid postavil Osredkar
Rusi so prednost povišali v 25. minuti, ko je zadel Pula, nato pa so Slovenci pokazali najboljše minute na tekmi. Od 27. minute so se priložnosti kar vrstile. Ob koncu so gostitelji preizkusili še igro z igralcem vratarjem v polju. Ta vloga je pripadla Zorču, poteza pa se je obrestovala. V 39. minuti so Slovenci izigrali Ruse, kapetan Igor Osredkar pa je v 71. nastopu dosegel 24. zadetek za izbrano vrsto.

Ekipi se bosta znova pomerili v sredo ob 19.00 v Litiji.
Prijateljska tekma:
SLOVENIJA - RUSIJA 1:2 (0:1)
1.200; Osredkar 39.; Sergejev 18., Pula 25.
Sreda ob 19.00 (Litija):
SLOVENIJA - RUSIJA

1.200 gledalcev videlo dobro predstavo proti Rusom