"Žreb je ugoden. Lahko bi bilo precej slabše. Češka je ugodna rešitev iz najtežjega bobna, Norvežani niso 'bavbav'. Ne bi smeli imeti težav, da bi zasedli prvo ali drugo mesto v skupini. Zdaj je naša naloga, da se dobro pripravimo," je o žrebu dejal kapetan slovenske izbrane vrste Igor Osredkar (levo). Foto: Drago Perko

Slovenija bo igrala v skupini 5 skupaj s Češko, Norveško in zmagovalko predtekmovalne skupine D, v kateri so Francija, Moldavija, Albanija in San Marino.

Glavni del bo med 17. in 22. marcem. Neposredno bodo na EP napredovali prvaki skupin. Za dodatna štiri prosta mesta pa sledi končnica 15. in 22. septembra 2015. Osem ekip (poleg sedmih drugouvrščenih ekip po skupinah tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa) se bo na dveh tekmah (doma in v gosteh) udarilo za dodatna prosta mesta.

Dobovičnik: Imamo možnost za prvo mesto
"Žreb je dober, sploh kar se tiče prvega bobna, kjer smo si želeli Ukrajino ali Češko, ki sta ekipi našega kakovostnega ranga. Dobili smo tudi Norvežane, iz predtekmovanja pa pričakujem Francoze. Prepričan sem, da bodo s tem žrebom tudi reprezentanti dobili dodaten motiv za trdo in zavzeto delo. Če bomo pravi, imamo možnost, da zasedemo prvo mesto v skupini,"
je ocenil selektor Andrej Dobovičnik.

Skupine glavnega dela kvalifikacij
Skupina 1:
Rusija, Nizozemska, BiH, zmagovalec predtekmovalne skupine E

Skupina 2:
Španija, Madžarska, Makedonija, najboljša drugouvrščena ekipa predkvalifikacij

Skupina 3:
Italija, Belorusija, Poljska, zmagovalec predtekmovalne skupine B

Skupina 4:
Ukrajina, Azerbajdžan, Belgija, zmagovalec predtekmovalne skupine A

Skupina 5:
Češka, Slovenija, Norveška, zmagovalec predtekmovalne skupine D

Skupina 6:
Hrvaška, Slovaška, Turčija, zmagovalec predtekmovalne skupine F

Skupina 7:
Portugalska, Romunija, Kazahstan, zmagovalec predtekmovalne skupine C