Slovenska izbrana vrsta se bo konec januarja na evropskem prvenstvu v Antwerpnu pomerila z Italijo in Azerbajdžanom. Foto: Drago Perko
Slovenska izbrana vrsta se bo konec januarja na evropskem prvenstvu v Antwerpnu pomerila z Italijo in Azerbajdžanom. Foto: Drago Perko

Pripravljalni tekmi bosta na sporedu ob 19.30, ogled tekem bo brezplačen. Španci prihajajo v Slovenijo v petek zvečer, v nedeljo bodo dvakrat vadili v dvorani Tri lilije v Laškem, nastanjeni pa bodo v Celju.

Slovenski reprezentant Aleš Vrabel je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejal: "Vesel sem, ker je ta tekma v Mariboru, kjer sem tudi začel svojo športno pot. Verjamem, da se bo zbralo veliko ljudi. Igramo proti ekipi, ki je morda celo najboljša na svetu. Premorejo izjemno ekipo, vloga favorita je jasna. Mi smo že dokazali, da lahko igramo tudi proti najboljšim ekipam. Prepričan sem, da bomo trd zalogaj za Špance."

Zbor slovenske reprezentance bo v soboto v Laškem, kjer bo ekipa bivala do srede. Selektor Dobovičnik je poklical 14 igralcev. Od standardnih tokrat manjkajo Gaj Rosič (klubske obveznosti), Alen Mordej (poškodba) in Sebastijan Drobne (poškodba). Zbora se bodo udeležili: Dejan Bizjak (Touolon, Francija), Igor Bratič (KMN Oplast Kobarid), Alen Fetić (Makarska, Hrvaška), Kristjan Čujec (New Team, Italija), Uroš Kroflič (Dobovec Trgovine Jager), Benjamin Melink (Adriatica, Italija), Rok Mordej (New Team, Italija), Igor Osredkar (Makarska, Hrvaška), Damir Puškar (FC Litija), Irnes Škorič (KMN Sevnica), Tilen Štendler (KMN Puntar), Aleš Vrabel (Toulon, Francija), Dani Vulikič (KMN Oplast Kobarid) in Gašper Vrhovec (FC Litija).

Kokalj: S to generacijo v četrtfinale EP-ja
Pred začetkom evropskega prvenstva bo Slovenija odigrala še dve tekmi proti Hrvaški, ki pa bosta zaprti za javnost. "Španci so številka ena na svetu. Tri leta smo se borili, da nam jih je uspelo prepričati, da gostujejo pri nas. Pogovori so stekli, ko smo dvakrat gostovali pri njih. Menjali so tudi igralsko zasedbo, zato jim taka gostovanja zdaj prav pridejo. Upamo in želimo si, da naredimo korak naprej in s to generacijo, ki je prava in na mestu, pridemo v tako želen četrtfinale," je dejal Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS-ju.

Španci so postali evropski prvaki v letih 1996, 2001, 2005, 2007, 2010 in 2012, najboljši na svetu pa so bili v letih 2000 in 2004. Na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2012 so bili srebrni po porazu proti Braziliji (3:2).