Rajku Hrvatu je na svetovnem prvenstvu veslanje oteževala poškodba. Foto: Jernej Slivnik
Rajku Hrvatu je na svetovnem prvenstvu veslanje oteževala poškodba. Foto: Jernej Slivnik

Hrvat se je večji del proge držal na drugem mestu, za favoriziranim Novozelandcem Duncanom Grantom. V srednjem delu proge je držal čoln prednosti pred Grkom Nikolaosom Afetoulisom, ki pa ga je na koncu tekme prehitel. Na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je Rajko sicer zasedel 12. mesto. Na koncu priprav pred SP-jem je imel težave s poškodbo reber, ki mu je oteževala nastope tudi v Južni Koreji.

"Rajko je na začetku sezone in v nadaljevanju prikazal dobro formo, zato smo na SP-ju pričakovali malce boljši rezultat. Žal je prišlo do poškodbe, zaradi katere do zadnjega trenutka nismo vedeli, ali bomo lahko šli na prvenstvo ali ne. Če pogledam skupno, lahko rečem, da je glede na vse dogodke tretje mesto v C finalu dober dosežek. Pričakovanja pred poškodbo pa so bila nekje v vrhu B-finala," je nastope Hrvata ocenil trener Iztok Butinar.

V soboto bo slovenske barve zastopal dvojni četverec. Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec bodo v finalu B nastopili ob 07:18 po slovenskem času.