Italijani so se drugič veselili naslova evropskih prvakov. Foto: Sandi Škvarč
Italijani so se drugič veselili naslova evropskih prvakov. Foto: Sandi Škvarč

Italija je z zadetki Gabriela Lime (7.), Murila (14.) in Giassona (19.) že v prvem polčasu postavila temelje za zmago, Rusi pa so svoj edini zadetek prek Ederja Lime prav tako dosegli že v prvem delu. Kljub napadom Rusije v nadaljevanju je italijanska obramba zdržala in zahodni sosedje so se veselili drugega naslova zmagovalcev na evropskem tekmovanju po letu 2003. Rusi pa ostajajo pri edini zmagi iz leta 1999, a imajo zdaj že štiri srebrne medalje, res pa je, da tokrat prvič v finalu niso izgubili proti Španiji.

Italija, ki je izgubila uvodno tekmo proti Sloveniji z 2:3, je na poti do finala v četrtfinalu premagala Hrvaško z 2:1, v polfinalu pa Portugalsko s 4:3.

Bron so osvojili zmagovalci prejšnjega EP-ja, Španci, ki so v malem finalu ugnali Portugalsko z 8:4. Španci so bili v zadnjih letih vladarji evropske scene v dvoranskem nogometu in imajo šest naslovov prvaka, a v Antwerpnu jim ni šlo po načrtih. Potem ko so v četrtfinalu s 4:0 premagali Slovenijo, so v polfinalu po podaljšku s 3:4 klonili proti Rusiji in tako doživeli prvi poraz proti kakšnemu evropskemu tekmecu po kar 3.276 dneh oziroma klonili prvič po EP-ju leta 2005, ko jih je v predtekmovanju ugnala Italija.

Finale:
ITALIJA - Rusija 3:1 (3:1)
G. Lima 7., Murilo 14., Giasson 19.; E. Lima 10.

Za 3. mesto:
ŠPANIJA - Portugalska 8:4 (6:2)




Polfinale:
ITALIJA - Portugalska 4:3 (1:2)

RUSIJA - Španija 4:3 (3:3, 1:0) - po podaljšku