Sašo Taljat in Luka Božič sta na prvi tekmi po olimpijskih igrah pokazala dobro pripravljenost. Foto: STA
Sašo Taljat in Luka Božič sta na prvi tekmi po olimpijskih igrah pokazala dobro pripravljenost. Foto: STA
Nov uspeh slovenskih slalomistov na divjih vodah

ajakašica Urša Kragelj pa je bila peta.

Luka Božič in Sašo Taljat sta v finalu nastopila zadnja (v polfinalu sta bila najhitrejša) in se drugič v letošnji sezoni prebila na zmagovalne stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Njunega uspeha se je razveselil tudi Peter Kauzer, ki v Prago ni odpotoval. "To mi deli," je bil vesel na Twitterju.

Kazalo je celo, da bosta Božič in Taljat ponovila lansko zmago, toda dotaknila sta se predzadnjih vratc ter za sekundo in 39 stotink zaostala za zmagovalno dvojico iz Francije Pierre Labarelle/Nicolas Peschier.

Najboljše prihranila za konec
"Lepo sva gradila tekmo in na koncu v finalu pokazala najboljšo vožnjo kljub enemu dotiku. Sva zadovoljna. Na tekmo sva šla brez kakršnih koli obremenitev. S tem, kar sva dosegla, sva res zelo zadovoljna," je po tekmi povedal Božič. Glede na to, da sta Primorca lani tu zmagala, letos pa bila tretja, je to gotovo dobra popotnica za svetovno prvenstvo 2013, ki ga bo gostila prav češka prestolnica. "Gotovo je to nek pokazatelj, da nama proga tukaj leži, da se zelo dobro počutiva na njej. Dosegava najhitrejše čase, kar naju zelo veseli," pa je dejal Taljat.

Kragljeva le sekundo za stopničko
Tudi kajakašica Urša Kragelj je dobro opravila svoje delo in za 3. mestom zaostala le za dobro sekundo. Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova. Eva Terčelj je imela 25. čas polfinala. Benjamin Savšek je na Vltavi v kanuju enosedu v soboto dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu slaloma na divjih vodah.

Nov uspeh slovenskih slalomistov na divjih vodah