Peter Kauzer je v kvalifikacijah predvsem spoznaval progo. Foto: BoBo
Peter Kauzer je v kvalifikacijah predvsem spoznaval progo. Foto: BoBo
Benjamin Savšek
Benjamin Savšek je odlično opravil s kvalifikacijami. Foto: MMC RTV SLO

Kauzer je v prvi vožnji dosegel peti čas, v drugi pa enajstega, a je v zadnjem delu proge popustil, saj si je z boljšo prvo vožnjo že zagotovil petkov polfinale. Hrastničan, ki je v nedeljo dopolnil 30 let in zdaj spada med izkušene veslače tudi po letih, je današnji dan izkoristil za spoznavanje s progo, kot pravi sam, pa se "rezultat dela v polfinalu in finalu".

"Danes sem šel v prvi vožnji dol kontrolirano, nisem hotel udariti vratic ali narediti večje napake. Pomembno je, da se kvalificiraš naprej, kar mi je uspelo že v prvi vožnji. V drugi me je potem malo zabilo na zgornjih dveh rolah, potem sem v cilju popustil. Jutri in v soboto bosta drugi tekmi, nova proga, hitro se lahko kaj zalomi. Sam pravim tako, naj se pokoljemo dol, in kdor je boljši, je boljši. Potrudil se bom, da ne bom delal napak, šel bom na vse ali nič," je po kvalifikacijah dejal Kauzer.

Tudi druga dva kajakaša sta napredovala v polfinale najboljših 40, ki bo v petek na sporedu ob 15.30. Brus je v prvi vožnji odpeljal 22. čas, v drugi 14., Albreht pa v prvi 32., v drugi pa 35.

Savšek v polfinale s prvim časom
Med kanuisti sta se v polfinale najboljše trideseterice uvrstila Benjamin Savšek in Anže Berčič, medtem ko je bil Luka Božič prepočasen. Savšek je dosegel celo prvi čas, Berčič pa je bil četrti.

"V prvem teku mi je čoln dobro tekel, vse je bilo tekoče, nisem imel kazenskih sekund, tako da sem bil zadovoljen. V drugo sem šel na progo zato, da se še enkrat preizkusim pred jutrišnjim polfinalom. Jutri bo sicer nova proga, startati bom moral z ničle. Pred mano je še nekaj nalog pred končnim rezultatom, bi bilo pa dobro, da bi mi takšne vožnje uspevale do sobote. Včasih je boljše startati iz ozadja. Letos mi je bilo težko startati z zadnje pozicije, če pa sem uvrščen nekje na sredini, se moram bolj boriti in se običajno boljše izide," je povedal Savšek.

Polfinale bo v petek popoldne.