V članski izbrani vrsti bodo veslali tisti slalomisti in slalomistke, ki so dosegli predpisane norme in so bili, sicer še neuradno, znani že v nedeljo takoj po koncu izbirnih tekem. Foto: Nina Jelenc
V članski izbrani vrsti bodo veslali tisti slalomisti in slalomistke, ki so dosegli predpisane norme in so bili, sicer še neuradno, znani že v nedeljo takoj po koncu izbirnih tekem. Foto: Nina Jelenc

Presenečenj ni bilo, saj so bili potrjeni vsi tekmovalci, ki so dosegli predpisano normo za uvrstitev v reprezentanco, pravico do nastopa na izbranih tekmovanjih pa bodo dobili tudi nekateri drugi tekmovalci in tekmovalke.

V članski izbrani vrsti bodo veslali tisti slalomisti in slalomistke, ki so dosegli predpisane norme in so bili, sicer še neuradno, znani že v nedeljo takoj po koncu izbirnih tekem. Med kajakaši bodo na evropskem prvenstvu tako veslali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Martin Albreht, na tekmah svetovnega pokala pa se bo omenjeni trojici pridružil še Janoš Peterlin.

Pravica do nastopa tudi Simonu Brusu
Na prvi tekmi svetovnega pokala, ki bo potekala na začetku junija v Ivrei v Italiji, olimpijska ekipa najverjetneje ne bo nastopila. Tako bo, če slovenski predstavnik v kajakaški konkurenci olimpijskih iger v Riu de Janeiru v Italiji ne bo tekmoval, pravica do nastopa pripadla Simonu Brusu, ki je zadostil predpisani normi, a bil v končni razvrstitvi izbirnih tekem uvrščen na peto mesto in tako za las izpadel iz reprezentance. Med kanuisti bodo na evropskem prvenstvu in tekmah svetovnega pokala veslali Benjamin Savšek, Anže Berčič in Blaž Cof, kot četrti kanuist pa se jim bo v svetovnem pokalu pridružil še Jure Lenarčič. Med kajakašicami bodo imele pravico do nastopa na vseh tekmah Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak, med dvojci Luka Božič in Sašo Taljat, med kanuistkami pa Nina Bizjak in Alja Kozorog.

Olimpijske ekipe verjetno ne bo na prvo tekmo SP-ja
Kot omenjeno, olimpijska ekipa na prvo tekmo svetovnega pokala v Ivreo najverjetneje ne bo odpotovala, zato bo med kajakaši lahko nastopil Brus, med kajakašicami pa bo na klubske stroške lahko nastopila Neža Vrevc. Podobna situacija bo tudi med kanuisti. Med njimi bo ob nenastopu olimpijca Benjamina Savška prvi možnost nastopa na tekmi svetovnega pokala dobil Jakob Jeklin. Če Jeklin iz katerega koli razloga ne bi nastopil na svetovnem pokalu, je naslednji v vrsti za nastop Žiga Taljat, za njim pa ima pravico do nastopa še Klemen Vidmar. Stroške nastopa enega izmed omenjene trojice krije njegov matični klub.

Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ki bo ob koncu avgusta v Solkanu, bodo po sklepu strokovnega sveta in potrditvi predsedstva lahko nastopili tudi tisti, ki norme niso dosegli, a bo Slovenija na domačem prvenstvu na ta način lahko nastopila s predstavniki v vseh kategorijah.

Na Soči se bodo dodatni čolni pridružili ekipi mlajših članov in mladincev, ki bo prej nastopila tudi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu.