Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj sta sezono zaključili z dobrima uvrstitvama. Foto: Ervin Čurlič
Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj sta sezono zaključili z dobrima uvrstitvama. Foto: Ervin Čurlič
Zaklenjena na WC-ju skorajda zamudila štart

Do naslova svetovne prvakinje je prišla Francozinja Julie Bresset, olimpijska prvakinja iz Londona 2012, drugo mesto je osvojila Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, bron pa Američanka Georgia Gould.

Klemenčičeva, ki je londonsko preizkušnjo končala na 23. mestu, je tako kot na OI dirko začela hitro in se držala vodilnih kolesark, prvi krog pa je končala na devetem mestu. Žakljeva, deseta z OI, je po prvem krogu zasedala 14. mesto, nato pa v naslednjih dveh izgubila nekaj časa in mest, na drugi strani pa je Klemenčičeva pridobivala in prišla do petega mesta. Nato je izkušenejša slovenska reprezentantka izgubljala v primerjavi s tekmicami in se vozila na robu deseterice, Žakljeva pa je kolesarila bolje in napredovala do končnega 13. mesta.

Klemenčičeva ni bila v formi
"Jaz sem bila na olimpijadi v boljši formi kot tukaj. To je bil nekakšen popravni izpit. Na olimpijadi sem bila res dobro pripravljena, pa nisem tako odvozila kot je bilo treba. Po olimpijadi sem si vzela malo pavze, da sem si spočila glavo. Za to dirko nisem bila v formi, ampak sem zelo dobro odpeljala. Proga mi je bila všeč, že lani sem tu konec sezone dirkala. Startala sem tudi zelo dobro, na začetku sem bila še malo v ospredju, tako da sem bila v skupini od pet do deset. Bila je zanimiva dirka," je o dirki dejala Klemenčičeva, ki je s potekom sezone zadovoljna kljub razočaranju na OI.

Lovše 78., Halzer odstopil
V moški konkurenci je Matej Lovše osvojil 78. mesto. Miha Halzer je odstopil. Prvak je postal Švicar Nino Schurter.

Zaklenjena na WC-ju skorajda zamudila štart