Damir Dugonjić ima visoke cilje na evropskem prvenstvu. Foto: Reuters
Damir Dugonjić ima visoke cilje na evropskem prvenstvu. Foto: Reuters
Dugonjić in Klinarjeva izstopala v Radovljici

Najbolj so prepričali domača plavalka Anja Klinar na 400 prosto ter Tjaša Vozel in Damir Dugonjić na 100 prsno.

Klinarjeva je najprej zmagala na 200 mešano, v tretji disciplini dneva pa še na 400 prosto z zelo dobrim rezultatom 4:14,97. "Zelo sem zadovoljna s 400 prosto, saj nisem plavala veliko slabše od svojega osebnega rekorda. Tudi taktično sem plavala dobro, ob sebi pa sem imela močno tekmico Odrovo in vesela sem, da mi jo je na koncu uspelo premagati. Manj sem zadovoljna z izidom na 200 mešano, a na mitingu sem imela zelo veliko nastopov in ne smem biti razočarana. V celoti gledano tako dobrih izidov tukaj še nisem pričakovala in super, da sem se v tako kratkem času tako spravila k sebi," je povedala povratnica Klinarjeva, ki je v Radovljici dokončno spet potrdila vlogo prve slovenske plavalke.

Dugonjić je z 1:02,84 suvereno slavil na 100 prsno. "Mislim, da ta izid za to obdobje in za ta bazen ni napačen. A v samem plavanju je veliko rezerve, to čutim, a ne gre bolje, kar je razumljivo glede na utrujenost po težkih treningih. Vsekakor sem danes bolj zadovoljen kot s 50 prsno v soboto. Tudi start tukaj ni najboljši in počasnejših je prvih 50 metrov, rezervo pa čutim na drugih 50 metrih," je pojasnil "Dugi" in dodal, da bo precej hitrejši že čez slabih 14 dni na državnem prvenstvu v domačem ravenskem bazenu.

S konkurenco je z 1:10,03 prav tako na 100 prsno pometla tudi plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel. "Seveda sem zadovoljna, predvsem pa sem zadovoljna z včerajšnjo tekmo na 200 prsno, kjer sem dokazala, da sem hitra in vzdržljiva. Do evropskega prvenstva se moram zdaj spočiti in mislim, da tam lahko plavam osebne rekorde," pravi Vozlova in dodaja, da bi jo novi slovenski rekordi v Berlinu popeljali tudi v popoldanski del, kjer nastopajo le še najboljši.

Dugonjić in Klinarjeva izstopala v Radovljici