Miro Kregar je osmič zmagal v tekaškem delu. Foto: www.kregar.trisport-klub.si
Miro Kregar je osmič zmagal v tekaškem delu. Foto: www.kregar.trisport-klub.si

Triatlonci so morali prvi dan opraviti z 10 kilometri plavanja in 145 kilometri kolesarjenja. Drugi dan jih je čakala 276 km dolga kolesarska trasa, zadnji dan pa so morali preteči še 84 kilometrov.

"Če potegnem črto, so bile stopničke, na katere sem meril, dosegljive. Po primerjavi kolesarskih časov vse kaže na to, da sem naredil napako, ker sem zaradi bojazni pred morsko boleznijo na plavanju, ki se me pogosto loteva, pojedel kar 14 tablet. Deset prejšnji dan in štiri zjutraj pred startom. Odplaval sem vrhunsko, za osem minut sem izboljšal svoj rekord, vendar pa potem kolo ni nikakor steklo in sem imel tudi enourni zaostanek za tekmovalci, s katerimi sem se drugi dan celo kosal na 276 km dolgem kolesarskem delu. Očitno je telo zaradi zaužitih tablet spalo, na vulkanih pa so me v veliki vročini tudi močno pekli prsti na nogah," je povedal Kregar, ki je bil zadnji dan v teku najhitrejši med 31 tekmovalci.

Zmagal je Inaki De la Parra s časom 22 ur, 34 minut in 18 sekund. Drugi je bil Rob Gray (23:18:22), tretji pa Tony O'Keeffe (23:22:31). Kregar je imel čas 23:59:57.

To je bil Kregarjev enajsti ultraman. Na prvem je bil diskvalificiran, od desetih uvrstitev je kar osemkrat zmagal v tekaškem delu, ima pa absolutno dve tretji mesti, trikrat drugo mesto in leta 2013 zmago, kar ga uvršča na drugo mesto med najbolj uspešnimi tekmovalci vseh časov v 32 letih obstoja tekmovanja.