Stadion Matije Gubca v Krškem bo septembra gostil največji dogodek v avto-motošportih prihodnje leto na naših tleh. Foto: Peter Prašnički
Stadion Matije Gubca v Krškem bo septembra gostil največji dogodek v avto-motošportih prihodnje leto na naših tleh. Foto: Peter Prašnički

To bo po treh letih premora že deveta izvedba dirke za Veliko nagrado Slovenije. "Po trdih pogajanjih, ki jih je gotovo še dodatno spodbudila neposredna uvrstitev Mateja Žagarja v serijo SGP prihodnje leto, smo podpisali pogodbo z britanskim organizatorjem in s tem Krško ter Slovenijo vračamo tja, kamor spada - na elitni zemljevid spidvejske formule ena," je povedala predsednica Avto-motodruštva Krško Violeta Freeland in dodala: "Zadovoljni smo s pogoji, ki so glede na trenutno gospodarsko stanje precej primernejši od tega, kar so nam promotorji serije ponujali v prejšnjih letih. Tudi termin se nam zdi odličen, delo in priprave na dirko pa izjemno motivirani začenjamo že danes ter hkrati verjamemo, da bomo za ta največji motošportni dogodek na naših tleh naleteli na posluh tako pri gledalcih kot zvestih sponzorjih."

Žagar leta 2005 na stopničkah
Krško je s koledarja izrinilo Goričan na Hrvaškem, ki je takšno dirko gostil zadnja tri leta. "Krško je proga, ki jo imam zelo rad, na njej tudi precej treniram, spominjam pa se je tudi kot mesta, kjer sem leta 2005 prvič stal na stopničkah ene izmed dirk za VN," je svoje občutke opisal Žagar.

Naporna sezona 12 dirk se bo začela 23. marca v Aucklandu na Novi Zelandiji. Dirka v Krškem bo na sporedu deseta po vrsti.
Koledar serije SGP 2013:
23. marec: VN Nove Zelandije (Auckland)
20. april: VN Poljske (Bydgoszcz)
4. maj: VN Skandinavije (Göteborg)
18. maj: VN Češke (Praga)
1. junij: VN Velike Britanije (Cardiff)
15. junij: VN Poljske (Gorzow)
29. junij: VN Danske (Köbenhavn)
3. avgust: VN Italije (Terenzano)
17. avgust: VN Latvije (Daugavpils)
7. september: VN Slovenije (Krško)
21. september: VN Švedske (Stockholm)
5. oktober: VN Evrope (Torun, Poljska)