Preostali športi
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 8 glasov Ocenite to novico!
Jernej Kruder
Jernej Kruder bi moral za stopničke v finalu osvojiti vsaj dva balvanska vrhova. Foto: BoBo

Dodaj v

Kruder s četrtim mestom zadržal vodstvo v skupnem seštevku

Zadnja tekma bo avgusta v Münchnu
10. junij 2018 ob 09:40
Vail - MMC RTV SLO, STA

Jernej Kruder je na predzadnji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Vailu zasedel četrto mesto. Bil je edini slovenski predstavnik v finalu.

27-letni Celjan je kljub precejšnjemu trudu v vsakem od finalnih balvanov dosegel središčno točko (bonus), a ostal brez osvojenega vrha smeri v zahtevnem finalu. Kruder je v finalni krog tekmovanja napredoval z najboljšim dosežkom, edini je zmogel tri od štirih balvanskih polfinalnih smeri, a bi za stopničke v finalu moral osvojiti vsaj dva balvanska vrhova.

S tremi vrhovi v finalu je zmagal Japonec Rei Sugimoto, ki je drugič slavil v svetovnem pokalu. Drugo mesto je v krstnem balvanskem finalu pripadlo Američanu Seanu Baileyju, tretji pa je bil še en Japonec Tomoa Narasaki. Drugo- in tretjeuvrščeni sta strla polovico od štirih finalnih balvanskih problemov.

Kruder je s četrtim mestom (400 točk) ubranil mesto vodilnega v seštevku sezone. Ga je pa izzivalec Narasaki skoraj dohitel (396). Najboljši slovenski plezalec je na prvih štirih tekmah trikrat stal na stopničkah, od tega enkrat na najvišji. Prejšnji teden je v Tokiu prvič ostal brez finala na osmem mestu.

Gregor Vezonik je bil 14., Urška Repušič je v ženskem polfinalu zasedla 15. mesto, Katja Kadić je v kvalifikacijah obstala na 23. mestu, Anže Peharc pa je bil 45.

Zadnja tekma svetovnega pokala bo avgusta v Münchnu, septembra pa še svetovno prvenstvo v Innsbrucku, ko se bodo plezalci pomerili v težavnosti, balvanih in hitrosti. Začetek sezone svetovnega pokala v težavnosti bo 6. julija v Villarsu v Švici.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
gvidk
# 10.06.2018 ob 15:05
Kruder se je včeraj zelo trudil, a ni šlo vse po načrtu. Kljub vsemu je obdržal dobro voljo. V skupnem seštevku pa v praksi zaostaja za Nasakijem, saj se najslabši rezultat odšteje in Kruderju se odšteje 38 točk, Nasaki 31 točk. Tako je v bistvu Nasaki 3 točke v prednosti. Kruder mora za osvojitev svetovnega pokala na zadnji tekmi premagati Nasakija, razen če se Nasaki uvrsti slabše od 9. mesta.Ima pa vsaj drugo mesto zagotovoljeno.
Kazalo