Španci v zadnjih enajstih letih niso doživeli poraza v rednem delu tekme. Vse do včeraj. Foto: Drago Perko
Španci v zadnjih enajstih letih niso doživeli poraza v rednem delu tekme. Vse do včeraj. Foto: Drago Perko
Vratar Puškar dan po sijajni zmagi že delal v skladišču
Futsal: "Bomba" Fetića za veliko veselje v Mariboru

Slovenci so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v dvorani Tabor v Mariboru ugnali Špance z 1:0 in jim prizadejali prvi poraz v 40 minutah v zadnjih devetih letih, odkar jih vodi trener Jose Venancio Lopez. Zadnji poraz v rednem delu tekme je Španija doživela leta 2005.

Za kakšno velesilo v dvoranskem nogometu gre, pove tudi podatek, da se od leta 1996 Španija z velikih tekmovanj - evropskih in svetovnih prvenstev - ni vračala brez medalje. V zadnjih 20 letih je bila Španija na petih svetovnih prvenstvih dvakrat zlata in trikrat srebrna. Na desetih evropskih prvenstvih v tem času je bila sedemkrat prvak, enkrat srebrna in dvakrat bronasta.

Zgodovinski zadetek je v 19. minuti dosegel Alen Fetić. Španci so do konca tekme oblegali slovenska vrata, a se je ob fanatičnem branjenju v hobotnico spremenil tudi vratar Damir Puškar, ki je v ekstazo spravljal 2.000 navijačev v Taboru. Španci so proti njegovim vratom sprožili 44 strelov, 19 jih je letelo v okvir vrat, dvakrat ga je rešila vratnica.

"Španci so spet pokazali, da so izvrstna ekipa, da so močni na vseh položajih. Mi smo igrali s precej spremenjeno ekipo glede na evropsko prvenstvo, a smo pokazali pravi značaj, te moje obrambe so bile le posledica naše borbenosti," je povedal prvi junak mariborskega obračuna.

"Dejstvo je, da Španci niso želeli ničesar prepustiti naključju. Ne verjamem, da so nas podcenjevali, enkrat so se v Mariboru na prijateljski tekmi že opekli. Presekali smo jih s prvim zadetkom in zdržali do konca polčasa. Pomembno je bilo, da smo zdržali uvod drugega dela, ki je bil najbolj kritičen. Zdaj lahko uživamo v tem uspehu in se v miru pripravimo na povratno tekmo. Potrebno je biti realen. Ne smemo pričakovati nekega čudeža, ampak dokler so sanje dovoljene, lahko sanjamo," je še dodal Puškar.

Povratna tekma bo 12. aprila. Zmagovalec se bo uvrstil na svetovno prvenstvo, ki bo od 10. septembra do 1. oktobra v Kolumbiji.

Vratar Puškar dan po sijajni zmagi že delal v skladišču
Futsal: "Bomba" Fetića za veliko veselje v Mariboru