Litijani so dosegli dva zadetka, a to ni bilo dovolj niti za točko. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litijani so dosegli dva zadetka, a to ni bilo dovolj niti za točko. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litija
Slovenske prvake čakata še dvoboja proti najboljšima ekipama iz Slovaške in Rusije. Foto: Drago Perko/futsal.si
Litija za uvod izgubila proti Srbom

Litijani so po prvem sodniškem žvižgu hitro napadli tekmečeva vrata. Igor Osredkar je po 35 sekundah ogrel gostujočega vratarja, v 3. minuti pa je podajo Gašperja Vrhovca izkoristil Damir Pertič in zadel za 1:0. Po vodstvu gostiteljev so se Kragujevčani predramili, v 6. minuti so z zadetkom Slobodana Rajčevića izid poravnali, v 10. minuti pa prek Borka Surudžića povedli. Litijani so bili nevarni v 14. minuti, ko je do strela prišel Mile Simeunović, a je bil gostujoči vratar na mestu. Po protinapadu Ekonomca, za katerega igra slovenski reprezentant Alen Fetič, je bil na preizkušnji tudi Damir Puškar.
Litijani so se v še višjem zaostanku znašli v 22. minuti, ko je drugič na tekmi zadel Rajčević. Zaradi tega so morali zaigrati z igralcem - vratarjem, kar se jim je obrestovalo v 25. minuti, ko je z leve strani Osredkar znižal na 2:3. Domači so tudi v nadaljevanju napadali srbska vrata, iskali gol za izenačenje, sekundo pred koncem pa je četrti zadetek za Ekonomac dosegel vratar Miodrag Aksentijević in dokončno odločil tekmo.

Osredkar: Preprosto nismo zadeli

"Vedel sem, da bo to težka tekma. Odločale so malenkosti in športna sreča. Borili smo se in pokazali veliko srce," je po tekmi dejal trener Litije Bojan Žunko, kapetan Osredkar pa je dodal: "Razočarani smo. Igrali smo dobro, pripravili smo si več priložnosti, a preprosto nismo zadeli. Zdaj se je treba zbrati, nič še ni izgubljeno."
Več razlogov za veselje je imel na drugi strani Fetič: "To je bila najtežja tekma na tem turnirju. Vedno je težko začeti. Vesel sem, ker nam je uspelo. Ta tekma je že pozabljena, mislimo na Dinamo."
Moskovski Dinamo, finalist Lige prvakov v pretekli sezoni in zmagovalec iz leta 2007, je na prvi tekmi brez težav s 7:1 (2:0) premagal Slov-Matic iz Bratislave. V četrtek bo Litija igrala proti Slov-Maticu, v soboto pa še proti Dinamu. Na sklepni turnir najboljše četverice se bo uvrstila le prvouvrščena ekipa.
Liga prvakov, elitni del, turnir v Laškem:
LITIJA - EKONOMAC (SRB) 2:4 (1:2)
Pertič 3., Osredkar 26.; Rajčević 6., 22., Surudžić 10., Aksentijević 40.
DINAMO MOSKVA - SLOV-MATIC BRATISLAVA 7:1 (2:0)

Četrtek ob 18.00:
EKONOMAC - DINAMO MOSKVA

Ob 20.30:

LITIJA - SLOV-MATIC BRATISLAVA
Sobota ob 18.00:
SLOV-MATIC BRATISLAVA - EKONOMAC
Ob 20.30:
LITIJA - DINAMO MOSKVA

Na zaključni turnir najboljše četverice potuje le prvouvrščena ekipa.

Litija za uvod izgubila proti Srbom