Mina Markovič je v skupnem seštevku na drugem mestu. Foto: BoBo
Mina Markovič je v skupnem seštevku na drugem mestu. Foto: BoBo

Markovičeva je prvič letos v težavnosti pristala tik pod odrom za zmagovalke, na nehvaležnem četrtem mestu, Škofic pa je končal na repu finalistov, na devetem mestu. Pri moških je zmagal Španec Ramon Julian Puigblanque, drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert, tretji pa Južnokorejec Hjunbin Min. V ženski konkurenci je slavila južnokorejska športna plezalka Džain Kim, druga je bila Avstrijka Magdalena Röck, tretja pa Japonka Momoka Oda.

"S to tekmo res ne morem biti zadovoljna, ker sem padla veliko prehitro in nisem odplezala, kot bi si želela. O končnem razpletu je odločal čas, ob takem plezanju pa tudi s kakšnim drugačnim izidom ne bi bila zadovoljna. Kaj naj rečem? Tekma je za mano, zdaj grem domov trenirat in s polno motivacijo čakam naslednje tekme," polna elana naslednje preizkušnje čaka 25-letna Ptujčanka.

"Zadovoljen sem z novim finalom, vendar pa je obenem velika škoda, da nisem mogel pokazati tega, kar znam. Noga mi je zdrsnila prav v trenutku, ko sem se umiril in bil pripravljen nadaljevati smer. V sekundi je bilo konec vsega, nisem pričakoval takšne napake, saj še nisem bil pripravljen na gib. Upam, da se bo enkrat vendarle obrnilo tudi v mojo korist, grem osredotočen naprej na naslednjo tekmo," pa je dejal 19-letni Radovljičan Škofic. V Permu sta nastopila še dva Slovenca, ki sta nastopa končala v polfinalu. Klemen Bečan je zasedel končno 16. mesto, Tina Šušteršič pa je zasedla zadnje, 25. mesto.

S tremi zmagami in enim tretjim mestom se je na vrhu skupnega seštevka utrdila Kimova (365 točk), ki ima pred najboljšo Slovenko Markovičevo (315) 50 točk naskoka. Škofic (129) je v skupnem seštevku napredoval na deveto mesto, z dvema zmagama vodi Španec Puigblanque (308).