Tanja Šmid je dosegla svoj drugi izid sezone. Foto: STA
Tanja Šmid je dosegla svoj drugi izid sezone. Foto: STA

Tanja Šmid je na 200 metrov prsno s časom 2:28,64 osvojila 24. mesto, Nastja Govejšek pa je bila 36. na 100 metrov prosto. Njen čas je bil 56,19.

Dugonjić peti na 50 metrov prsno
Slovenski vrhunec je bil v sredo, ko je najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić na 50 metrov prsno osvojil peto mesto. Za medaljo je zaostal za 37 stotink sekunde. Svetovni prvak je pričakovano postal Britanec Adam Peaty.

Ni razmišljal o medalji
"Želel sem plavati s časom, nisem razmišljal o medaljah in res ne vem, kaj je bilo. Nisem bil nervozen, zdelo se mi je, da imam zaveslaj, a obenem se je zdelo, da sem zaostal že na začetku," je po tekmi leta razmišljal Dugonjić.

Medvešek: Preveč se je dvigal v višino
Bolj konkreten je bil njegov trener Matija Medvešek: "V finalu sem videl drugega Damirja kot predtem. Tehnično in taktično ni plaval, kar sva se dogovorila. Enostavno sva si želela, da ponovi predtekmovanje in še kaj doda. Videlo se je, da si Damir želi odplavati dober izid, a to ni dovolj. Namesto da bi plaval naprej, se je preveč dvigoval v višino in izgubljal čas. Skok je še nekako bil, v nadaljevanju pa ni šlo. Plavanje ni bilo nervozno, ampak na silo. Razočarana sva oba."