Anja Klinar napoveduje, da bo bero medalj še povečala. Njena najmočnejša disciplina je 400 m mešano. Foto: Aleš Fevžer
Anja Klinar napoveduje, da bo bero medalj še povečala. Njena najmočnejša disciplina je 400 m mešano. Foto: Aleš Fevžer
Judoisti in Klinarjeva blesteli v Mersinu

Klinarjeva je slavila na 200 m mešano z 2:14,40. Italijanki Stefania Pirozzi in Carletta Toni sta zaostali debelo sekundo in pol. Gorenjka je uspeh dopolnila na 400 m prosto, kjer je s 4:11,61 zaostala le za Italijanko Martino di Memme (4:09,18).

Klinar: Moje paradne discipline šele prihajajo
"Glede na to, da po obdobju hitrih kopalk še nisem plavala 200 m mešano pod 2:15, je izid 2:14,4 zelo dober obet za 400 m mešano. Nato sem imela 400 prosto zelo kmalu in bilo je težko. Prepričana sem, da bom ob drugi priložnosti, ko se bom pripravila le na to disciplino, lahko še kakšno sekundo hitrejša. Seveda sem z zmago in drugim mestom zelo zadovoljna, saj moje paradne discipline šele prihajajo," je po dveh medaljah povedala Klinarjeva.

Prva zlata medalja za Beđetijevo
Beđetijeva pa je v kategoriji do 57 kg v velikem finalu s končnim prijemom pristrigla peruti Italijanki Martini Lo Giudice in jo ukanila po dobri poldrugi minuti boja. "Kolajne sem zelo vesela, toliko bolj, ker je to moja prva zlata. V tem trenutku se še ne zavedam mojega uspeha. Najtežja je bila prva borba, ko sem prebila led, je bilo nadaljevanje veliko lažje," je po zmagi dejala Beđetijeva.

Nareks in Jereb srebrna
Judoistka Petra Nareks (kategorija do 52 kg) je osvojila srebro, potem ko je v finalu morala priznati premoč Španki Lauri Gomez Ropinon, tretjeuvrščeni z letošnjega evropskega prvenstva v Budimpešti. Srebro si je v kategoriji do 66 kg okoli vratu obesil tudi Andraž Jereb, ki je v finalu klonil proti Špancu Sugoiju Uriarteju Marcosu.

Petrušićeva bronasta
Odličje bronastega leska pa je osvojila taekvondistka Ana Petrušić. Petrušićeva je v polfinalu klonila proti Egipčanki Nouri Abdelsalam z 0:4.

Judoisti in Klinarjeva blesteli v Mersinu