Stožice bodo gostile judoiste in judoistke iz 91 držav. Foto: EPA
Stožice bodo gostile judoiste in judoistke iz 91 držav. Foto: EPA

"Lepo bi bilo, da bi glede na domačo organizacijo tudi v tekmovalnem smislu blesteli in da bi morda osvojili vsaj eno odličje. Nikogar pa ne želim izpostavljati. Naš cilj je, da vsi prikažejo najboljše borbe, ki so jih sposobni," je na novinarski konferenci dejal selektor Igor Trbovc.

"Ekipa je dobro pripravljena. Trenirali smo trdo, odkar smo izvedeli, da bo svetovno prvenstvo priredila Ljubljana. Dobro leto smo se pripravljali, vse za to, da se pokažemo v čim boljši luči na domačem prvenstvu. Sicer ima nekaj reprezentantov še težave s poškodbami, te so zmeraj prisotne, a upam, da jih bomo pravočasno pozdravili in da ne bo težav," je dodal Trbovc.

Urška Žolnir, zlata olimpijka iz Londona 2012, bo tudi tokrat na drugi strani blazine, v zadnjem letu je skrbela za pripravo ženske mladinske ekipe. Poleg trenerskega dela je tudi ambasadorka prvenstva. "Absolutno bo to prvenstvo velika zadeva, nastopili bodo judoisti iz 91 držav. Gre za veliko tekmovanje in vsak organizator si lahko samo želi kaj takšnega, čeprav je organizacija velik zalogaj. Želimo se predstaviti v najboljši luči, do zdaj smo bili deležni pozitivnih kritik. Sicer nastane kakšen zaplet, a verjamem, da bo končni rezultat dober," je povedala Žolnirjeva, ki pravi, da pri mladincih taktiziranja na blazini ni: "Treba je samo iti v 'fajt' brez taktiziranja in lahko tudi kdo preseneti."