Senad Salkič je bil znova izjemen. Foto: Zoran Račič
Senad Salkič je bil znova izjemen. Foto: Zoran Račič

Skupno zmago so potrdili na najlepši način - z zmago na zadnji tekmi v Locarnu v Švici. V posamični konkurenci je Senad Salkič z drugim mestom sezono končal skupno drugi.

Čeprav je imela ekipa Elan Slovenija pred odhodom na zadnje letošnje tekmovanje v Švici zajetno prednost pred tekmeci v skupnem seštevku svetovnega pokala, so padalci finale vzeli nadvse resno, kar se je videlo že po prvi seriji, ko so si nabrali nekaj prednosti, ki je niso več izpustili iz rok.

Slovenci so vnovič delovali izjemno suvereno, nihče izmed peterice, ki je tokrat nastopila v ekipi Elan, Roman Karun, Peter Balta, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan, ni naredil večje napake za vnovično zmago in potrditev prvega mesta v skupnem seštevku. Če so imeli njihovi najbližji zasledovalci Italijani pred tekmovanjem še nekaj teoretičnih možnosti za preboj na vrh, so to možnost zapravili že takoj na začetku, ko so si nabrali preveč centimetrov, kar je bila le voda na mlin Slovencem.

Poleg ekipe Elan, ki je svoje delo opravila imenitno, je bil v boju za končno skupno zmago še Senad Salkič, ki pa mu v boju z Nemcem Stefanom Wiesnerjem ni uspelo, a tudi drugo mesto med 350 padalci, kolikor jih je nastopalo v svetovnem pokalu, je več kot imeniten dosežek.