Fernando Torres in Juan Mata sta maja osvojila Ligo prvakov, dober mesec pozneje pa še evropsko prvenstvo. Foto: EPA
Fernando Torres in Juan Mata sta maja osvojila Ligo prvakov, dober mesec pozneje pa še evropsko prvenstvo. Foto: EPA

Osrednja tema zadnjega Športnega SOS-a, v katerem novinar Slavko Jerič odgovarja na vaša vprašanja iz športa in športne statistike, so dvojčki, ki so jih nogometaši v istem letu povezali tako s klubom (Liga prvakov, Evropska liga in zdaj že pokojni Pokal pokalnih zmagovalcev) ter reprezentanco (svetovna in celinska prvenstva).

Vabljeni k branju:
- Športni SOS: Klubski in reprezentančni dvojčki, nogometni El Clasico ter Guy Roux. Vabljeni k sodelovanju s postavljanjem novih vprašanj

Dvojčka za brata Koeman
Največ tovrstnih dvojčkov od leta 1980 naprej je bilo leta 1988, ko je peterica Nizozemcev postala evropski prvak, hkrati pa so s PSV-jem slavili še v Pokalu državnih prvakov. Zanimivo, eden od teh je bil Ronald Koeman. Njegov brat Erwin je tisto leto prav tako združil dvojčka, a rahlo drugačnega - z Nizozemsko je bil evropski prvak, z Mechelenom pa je slavil v Pokalu pokalnih zmagovalcev.

Pečat pustil tudi "el clasico"
Jerič je odgovarjal še na nekatera druga vprašanja, med drugim tudi o zadnjem "el clasicu" (2:2), na katerem je Cristiano Ronaldo postavil en rekord, Lionel Messiju pa se je drugemu povsem približal. Več si preberite v rubriki Športni SOS.