Oplast je lani postal državni prvak. Foto: Drago Perko
Oplast je lani postal državni prvak. Foto: Drago Perko

Od prve tekme turnirja so gostitelji veliko pričakovali, pred polno dvorano so igralci iz Kobadira upali na zmago ali vsaj točko, a so bili ukrajinski prvaki premočni. Že v drugi minuti so gostje, ki so profesionalci, člani Oplasta pa to jasno niso, povedli. Nato so pobudo prevzeli gostitelji in jo v osmi minuti kronali z golom kapetana Jake Sovdata.

Tri minute pozneje so Ukrajinci povedli po nesrečnem avtogolu Igorja Bratiča. Do odmora se je domača mreža zatresla še enkrat. Po vodstvu gostov s 4:1 je Sašo Leban posredoval z minuto odmora in v igro poslal še igralca vratarja, a so gostje še dvakrat zatresli tolminsko mrežo. Oplast se bo v petek pomeril z nizozemskim Hovocubom, ki je v prvi tekmi izgubil proti španskemu Interju.

"Tekma je bila težka, kar smo tudi pričakovali. Zelo slabo smo začeli, gostje so hitro povedli. Potem smo le vzpostavili ravnotežje, še izenačili smo. V nadaljevanju pa so Ukrajinci potrdili svojo kakovost. Vsako našo napako, vsak padec zbranosti so kaznovali. Njihova zmaga je zaslužena, morda malce previsoka," pa je po tekmi povedal trener slovenskih prvakov.