Slovenska lokostrelca sta osvojila četrto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska lokostrelca sta osvojila četrto mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Baku: Tokić po uvrstitvi v 3. krog
Baku: V lokostrelstvu do četrtega mesta

Slovenca sta v osmini finala s 6:2 izločila druga nosilca iz Nemčije, v četrtfinalu pa sta bila z istim izidom boljša od Belorusov. V polfinalu ju je s 5:1 premagal dvojec iz Gruzije.

Brez Mezgeca v Bakuju
Tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije so pozno popoldan v Bakuju potrdili novico, da se krstnih evropskih iger ne bo udeležil kolesar Luka Mezgec, kar je velik udarec za slovensko ekipo. Na igrah bodo Slovenijo tako zastopali kolesarji Jan Tratnik, Matej Mugerli in Gregor Gazvoda. Že predtem je Gazvoda na Facebooku objavil informacijo, da zaradi velike utrujenosti po zadnjih nastopih ne bo potoval v Azerbajdžan. Tratnik bo že v četrtek nastopil na kronometru.

Nato sta izgubila še tekmo za tretje mesto proti Ukrajini z 1:5, po točkah sta se Ukrajinca Lidija Sičenikova in Georgij Ivanickij veselila tesno s 109:107. Ukrajinca sta prvi set dobila s 36:35, drugega s 37:36, v tretjem pa sta si obe ekipi pristreljali po 36 točk, s čimer je bilo malega finala predčasno konec.

Zmanjkal je kanček sreče
"V polfinalu sva začela razmišljati o medalji, a nama je manjkal kanček sreče, čeprav sva streljala zelo dobro. Upam, da bo sreča prisotna drugič," je po tekmi povedala Umerjeva. "Res je bilo zelo izenačeno, a s svojim streljanjem sva lahko zadovoljna. Mislim, da smo oboji nastopili dobro. Seveda tako visoke uvrstitve danes nisva pričakovala, definitivno pa sva si jo zaslužila," pa je dejal Bizjak, ki je priznal, da sta bila po tekmi tudi malo razočarana. Umerjeva bo v posamični konkurenci nadaljevala v petek, Bizjak pa v soboto.

Tokić potrdil izredno formo
Popoldne se je Bojan Tokić v drugem krogu namiznoteniškega turnirja pomeril z Avstrijcem Robertom Gardosom in se z zmago 4:1 (6, -11, 6, 7, 10) uvrstil v tretji krog. Tam bo v četrtek igral z Britancem Paulom Drinkhallom, ki je v drugem krogu s 4:2 odpravil Madžara Adama Pattantyusa. V primeru zmage Tokića že isti dan čaka še tudi četrtfinale. "Igral sem tako suvereno, da bi bil izid lahko 5:0 in ne 4:1, saj sem tudi v izgubljenem nizu vodil z 8:5. Zelo sem zadovoljen z igro in včeraj sem dobil pravo samozavest, ki sem jo prenesel v današnji dvoboj. Vedel sem, da sem zadnja dva dvoboja z njim izgubil, čeprav sem imel na obeh zaključno žogico in rekel sem, enkrat se mora sreča obrniti tudi na mojo stran. Vedel sem, da sva enakovredna in verjel sem, da lahko zmagam," je v eni sapi razlagal Tokič, ki je tudi v drugem nastopu potrdil izredno formo.

Pantar izgubil v premiernem nastopu
Tekvandoist Jure Pantar je izgubil v premiernem nastopu v kategoriji do 68 kilogramov. Z 11:3 je bil ob bučni podpori občinstva boljši Azerbajdžanec Ajkan Tagizade. Strelec na glinaste golobe Boštjan Maček je svoj nastop sklenil z 20. mestom. Predvsem po zaslugi 100-odstotnega izkupička v zadnji seriji, ko je zadel vseh 25 tarč, se je s 117 zadetki s torkovega 24. mesta danes povzpel na 20. Petra Dobravec je z zračno pištolo zadela 363 krogov in zasedla 33. mesto.

Baku: Tokić po uvrstitvi v 3. krog
Baku: V lokostrelstvu do četrtega mesta