Preostali športi
()
Za slovensko kanuistično ekipo so veslali Benjamin Savšek (na fotografiji), Luka Božič in Jure Lenarčič. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Kanuisti zaradi dotika os...

Dodaj v

Peto mesto kanuistov v Pragi

Slovenska odprava iz Prage z naslovom evropskega prvaka
3. junij 2018 ob 17:04
Praga - MMC RTV SLO, STA

Slovenska kanuistična ekipa je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi osvojila peto mesto.

Zmagali so Francozi pred Slovaki in Čehi. V konkurenci kajakašic so zmagale Nemke pred Avstrijkami in Čehinjami, Slovenke so bile z osmimi kazenskimi sekundami devete.

Zgolj en dotik
Za slovensko kanuistično ekipo so veslali Benjamin Savšek, Luka Božič in Jure Lenarčič, Savšek in Božič sta danes ostala tudi brez finalnega nastopa med posamezniki, Lenarčič je nastope zaključil v kvalifikacijah. V ekipni vožnji so na zelo selektivni in težki progi Troja naredili zgolj en dotik, kar pa je bilo ob zelo majhnih zaostankih še vedno premalo za preboj na zmagovalni oder.

V spodnji polovici uvrščenih
V kajakaški vrsti je danes med posameznicami nastopila le Urša Kragelj in na 11. mestu ostala brez finala, nato pa v ekipni vožnji nastopila skupaj z Evo Terčelj in Ajdo Novak, branilke naslova z lanskega EP-ja v Tacnu pa tokrat niso našle svojega ritma in so končale v spodnji polovici uvrščenih.

Iz prage z naslovom evropskega prvaka
Slovenska slalomska ekipa se bo iz Prage tako vrnila z naslovom evropskega prvaka, ki ga je v soboto med kajakaši osvojil Peter Kauzer in ekipnim kajakaškim bronom, ki so ga priveslali Kauzer, Martin Srabotnik in Niko Testen. Zdaj sledi za slalomiste 14-dnevni premor, nato pa jih čaka serija treh svetovnih pokalov v Liptovskem Mikulašu, Krakovu in Augsburgu.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo