Bojan Tokić je Ži Ven Heja prvič premagal pred petimi leti na evropskem prvenstvu v Beogradu, ko se je prvič v karieri uvrstil v četrtfinale. Tedaj je bilo 4:0. Foto: Ervin Čurlič
Bojan Tokić je Ži Ven Heja prvič premagal pred petimi leti na evropskem prvenstvu v Beogradu, ko se je prvič v karieri uvrstil v četrtfinale. Tedaj je bilo 4:0. Foto: Ervin Čurlič

Novogoričan je še četrtič zapored Heja premagal s 4:3. Že je zaostajal z 2:3, nato pa se zbral in dobil preostala dva niza. Gačina je z enakim izidom ugnal sedmega nosilca, Portugalca Marcosa Freitasa.
"Mislim, da ni nobenega igralca v dvorani, ki bi rekel, da je He ugoden tekmec. Ima izredno neugoden servis, enega najboljših na svetu, je tudi izredno racionalen igralec, ki ne potrebuje dosti gibanja. A za zdaj ga premagujem. V prvem medsebojnem dvoboju sem bil sicer gladko boljši, zdaj pa sva že četrtič igrala sedem nizov. Menim, da sem danes igral odlično in da proti njemu še nikoli nisem igral bolje. Servise sem reševal zelo dobro, v odločilnih trenutkih sem bil dovolj zbran," je bil po dvoboju zadovoljen 13. nosilec in 35. igralec sveta, ki je v prvem krogu s 4:0 premagal domačina Mortena Rasmussena.

Med dvojicami obstal v četrtfinalu
Tokić je v petek igral še med dvojicami. Skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem sta v osmini finala premagala Rusa Vjačeslava Burova in Vasilija Lakejeva s 3:2, v četrtfinalnem dvoboju pa sta morala s 3:4 priznati premoč Avstrijcema Robertu Gardosu in Danielu Habesohnu. Tako sta ostala brez svoje tretje bronaste kolajne na evropskih prvenstvih.

Saša Lasana je v 1. krogu pri posameznikih s 4:0 izločil 12. nosilec, Nemec Christian Süss, Jan Žibrat pa ni bil med tistimi petimi igralci, ki so v kvalifikacijski skupini zasedli drugo mesto in se na glavni turnir uvrstili s pomočjo sreče pri žrebu.
Evropsko prvenstvo, Herning, Danska

Posamezno, 2. krog:
TOKIĆ (SLO/13) - HE (ŠPA/21)
4:3 (5, -8, -9, 5, -10, 7, 6)

Osmina finala, sobota:
TOKIĆ (SLO/13) - GAČINA (HRV)

1. krog:
TOKIĆ (SLO/13) - RASMUSSEN (DAN)
4:0 (1, 4, 10, 11)

SÜSS (NEM/12) - LASAN (SLO)
4:0 (3, 6, 8, 8)

Dvojice, četrtfinale:
GARDOS/HABESOHN (AVT)
-
TOKIĆ (SLO) /KARAKAŠEVIĆ (SRB/2)
4:3 (-8, 6, -8, 7, -8, 8, 9)
Osmina finala:
TOKIĆ (SLO)/KARAKAŠEVIĆ (SRB/2)
-
BUROV/LAKEJEV (RUS)
3:2 (-9, 5, -7, 7, 8)