Špela Ponomarenko Janić je uspešno nastopil na 500 metrov, zdaj pa jo čaka še nastop na 200 metrov. Foto: EPA
Špela Ponomarenko Janić je uspešno nastopil na 500 metrov, zdaj pa jo čaka še nastop na 200 metrov. Foto: EPA
Ponomarenko Janičeva v dobri pripravljenosti

Zmagala je Nemka Katrin Wagner - Augustin pred Madžarko Danuto Kozak. Ponomarenko Janićeva je zaostala malenkost manj kot dve sekundi. "To je moja prva kolajna na evropskih prvenstvih na 500 metrov. Počutila sem se res zelo dobro, močno, od začetka sem šla odločno. Na 200 metrih sem še enkrat pospešila, tako da sem prehitela še tisti dve tekmovalki, ki sta se z mano borili za tretje mesto. Res sem presrečna," je po nastopu dejala 30-letna Koprčanka in dodala, da tega odličja ni pričakovala.

"Res je, tega nisem ravno pričakovala. Ampak vsak si želi kolajno, vsak tekmuje zanjo. Verjetno nisem bila edina. Vedela sem, da sem bolje pripravljena kot na tekmi svetovnega pokala, kar sem tudi pokazala. Res, super," je še povedala Ponomarenko Janićeva, ki je nastopila tudi v finalu 200-metrske preizkušnje, kjer je imela kar nekaj smole in končala na sedmem mestu. Na olimpijskih igrah bo nastopila tako na 200 kot tudi na 500 metrov.

Rok Kuk in Lovro Leban sta bila v dvosedu na 500 metrov sedma. Za stopničkami sta zaostala približno tri sekunde. Zmagala sta Francoza Arnaud Hybois in Sebastien Jouve pred Srboma Duškom Stanojevićem in Dejanom Pajićem ter Belorusoma Ramanom Pjatrušenko in Vazimom Mahnevom. V finalu B na 500 metrov je Tilen Vidovič med kajakaši osvojil sedmo, skupaj pa 16. mesto.

Ponomarenko Janičeva v dobri pripravljenosti