Sašo Bertoncelj je v tem trenutku najboljši slovenski telovadec. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je v tem trenutku najboljši slovenski telovadec. Foto: EPA
Slovenski telovadci konec tedna v Cottbus

Slovenske barve bo v Cottbusu na prvi tekmi svetovnega pokala, ki bo trajala od četrtka do nedelje, branilo šest telovadcev in tri telovadke.

Šest telovadcev in tri telovadke
Sašo Bertoncelj
in Jure Pavlica bosta nastopila na konju z ročaji, Alen Dimic na bradlji in drogu, Rok Klavora in Žiga Šilc na parterju in preskoku, Peter Lampret na krogih, Teja Belak na preskoku in dvovišinski bradlji, Tatjana Holeczek na gredi in parterju ter Tjaša Kysselef na parterju, gredi, preskoku in dvovišinski bradlji. Mitja Petkovšek in Saša Golob, ki sta bila lani najboljša Slovenca v Cottbusu, bosta letos tekmo zaradi rehabilitacije po poškodbi izpustila.

Bertoncelj želi napasti prva tri mesta
"Letos sem bolj optimističen, ker nimam več takšnih bolečin v komolcu, kot so bile, so pa še vedno prisotne. Nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Kondicijsko sem že dobro pripravljen. Pričakovanja so visoka, najprej se želim uvrstiti v finale, nato pa napasti na najboljša tri mesta. To se od mene pričakuje, to od sebe pričakujem tudi sam,"
pred uvodom sezone meni Bertoncelj.

Piletič: Na tekme le najbolj pripravljeni
"Sašo Bertoncelj je tako ali tako prvi tekmovalec, Mitja Petkovšek se še rehabilitira, ampak bo verjetno pripravljen nekje do EP-ja. Žiga Šilc in Rok Klavora sta bolj usmerjena v akrobatska orodja, torej na parter in preskok. Alen Dimic, ki bo na svetovnih pokalih tekmoval na bradlji in drogu, sicer meri na mnogoboj. Najmlajši član Peter Lampret, njegovo najboljše orodje so krogi, prav tako meri na mnogobojsko tekmovanje,"
je sestavo ekipe razkril selektor moške ekipe Sebastjan Piletič, ki napoveduje, da bodo na tekmah nastopili tisti telovadci, ki bodo najbolje pripravljeni.

Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo, ki ga bo med 23. oktobrom in 1. novembrom gostil Glasgow.

Slovenski telovadci konec tedna v Cottbus