Drugi tekmi polfinala bosta v torek. Foto: Sandi Škvarč
Drugi tekmi polfinala bosta v torek. Foto: Sandi Škvarč

Litijani bi morali kot višjerangirana ekipa prvo polfinalno tekmo odigrati doma, toda zaradi zasedenosti litijske športne dvorane je tekmovalna komisija derbi najstarejših prvoligašev in prvoligašev z največ trofejami prestavila v Tolmin.

Aktualni prvaki iz Litije z izkušeno ekipo seveda v vlogi favorita, Puntar s pomlajeno zasedbo, ki računa na presenečenje. S klasično racionalno igro je Litija prepustila pobudo Tolmincem in po prestreženi podaji je iz protinapada zadel Mitrakovič. Prvaki so prednost zadržali do odmora.

S podobno taktiko in ob pričakovano ostri igri sta ekipi začeli tudi drugi polčas, ki je hitro ponudil izenačenje, ko je Hozjan s strelom pod noge presenetil reprezentančnega vratarja Puškarja.

Ko Tolminci po rdečem kartonu za reprezentanta Vrhovca niso izkoristili igre z igralcem več, so Litijani dobili še eno priložnost in jo s svojim najmočnejšim orožjem, igro s petim igralcem tudi unovčili z novim vodilnim zadetkom Pertiča. Toda z vratarjem igralcem so nadaljevali tudi Tolminci in že v naslednjem napadu novo izenačenje z golom Brkiča ter nato odločitev o zmagovalcu po kazenskih strelih s šestih metrov. Reprezentant Puškar je ubranil dva strela, nekdanji reprezentant na domačih vratih Mohorič pa enega in zmaga s 7:6 je odšla v Litijo.
Podobno kot Litija je v polfinale kot favorit vstopil tudi kobariški Oplast, ki je imel za nasprotnika pokalnega finalista Sevnico.

Mlada ekipa Mitje Jonteza, kateri dajeta pomemben pečat tudi dva veterana Kurtič in Mehič, je z goloma Pešca in Koprivnjaka dvakrat povedla, Oplast je prvič izenačil z golom Sovdata, za končnih 2:2 pa je zadel Ručna. Šestmetrovke so se razpletle v korist ekipe iz Posočja, tudi po zaslugi dveh sevniških strelov v okvir gola, izkazal pa se je tudi kobariški vratar Igor Bratič.

Drugi tekmi na tri zmage bosta v torek v Litiji in Kobaridu, naslednji termin pa je petek, ko bo Litija spet igrala doma, Oplast pa se seli v Sevnico.

DP, polfinale:
PUNTAR - LITIJA - 0:1
6:7 (2:2, 0:1) - kazenski streli

OPLAST KOBARID - SEVNICA - 1:0
5:3 (2:2, 1:2) - kazenski streli