Rajko Hrvat je tako osvojil svoj drugi zaporedni bron na evropskih prvenstvih in že peto medaljo na velikih tekmovanjih. Foto: VZS/Jernej Slivnik
Rajko Hrvat je tako osvojil svoj drugi zaporedni bron na evropskih prvenstvih in že peto medaljo na velikih tekmovanjih. Foto: VZS/Jernej Slivnik
Rajko Hrvat
Rajko Hrvat nadaljuje z osvajanjem medalj med skifisti. Foto: BoBo
Rajko Hrvat ubranil bron EP-ja

Svetovni podprvak je vseskozi veslal na tretjem mestu, zmagal je Slovak Lukaš Babač, ki je vodstvo prevzel v zadnjem delu proge, drugi je bil dolgo vodilni Nemec Konstantin Steinhübel. Sobotne finalne preizkušnje potekajo v zelo vetrovnih razmerah, v katerih pa je slovenskemu veslaču uspelo ubraniti bron z lanskega evropskega prvenstva.

Precej ekstremne razmere so danes vladale na jezeru Beetzsee v Brandenburgu. Močan nasprotni in deloma bočni veter je povzročal visoke valove, ki bi jih bili veseli tudi na jadralnem tekmovanju. Pri lahkih enojcih je trajalo precej časa, da so se tekmovalci v startnih blokih poravnali, sam potek tekme je bil dokaj predvidljiv.

Razmere bolj za jadranje kot za veslanje
"Mislim, da sem šel do svojih zadnjih atomov moči. Pogoji danes so bili že bolj za jadranje, če povem po resnici. S tega vidika bi morala mednarodna zveza malo pomisliti, komu dajo organizacijo prvenstev, saj je to komaj še veslanje. V tekmi je bila borba očitna. V zadnjih zavesljajih sem še nekako stisnil, da sem prehitel Britanca, Slovaka in Nemca pa danes žal nisem mogel premagati,"
je po novem uspehu povedal Hrvat.

Na prvenstvu je za Slovenijo nastopil še Gašper Fistravec, ki je bil med težkimi skifisti prvi v finalu C, skupno torej trinajsti.

Rezultati finala A lahkih enojcev:

  1. Lukaš Babač (Slovaška) 7:33,42
  2. Konstantin Steinhübel (Nemčija) +2,12
  3. Rajko Hrvat (Slovenija) + 3,30
  4. Jamie Kirkwood (Velika Britanija) +3,98
  5. Ask Jarl Tjoem (Norveška) +13,37
  6. Luka Radonić (Hrvaška) +16,31
Rajko Hrvat ubranil bron EP-ja