Benjamin Savšek v skupnem seštevku ostaja na drugem mestu. Do konca je še tekma v Augsburgu. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek v skupnem seštevku ostaja na drugem mestu. Do konca je še tekma v Augsburgu. Foto: Nina Jelenc
Savšek četrti v Španiji

Savšek je na reki Segre zaostal za slovaškimi reprezentanti Alexandrom Slafkovskim, Matejem Benušem in Michalom Martikanom.

Savška občutek nekoliko varal
"Imel sem občutek, da sem dobro dirkal, ko sem prišel v cilj, pa se je očitno dalo še veliko boljše. Na koncu sem osvojil nehvaležno četrto mesto, ampak sem zadovoljen, da sem v skupnem seštevku blizu cilja, ki sem si ga zastavil. Upam, da mi bo šlo dobro tudi v Augsburgu in da se bom lahko veselil v skupnem seštevku,"
je povedal Savšek.

Lenarčič, ki je dobil priložnost nastopa po odpovedi Luke Božiča, pa je po nastopu dejal: "Cilj je bil finale, ki sem ga izpolnil, tako da sem že s tem zadovoljen. Finalna vožnja ni bila slaba, škoda dotika, ki sem ga naredil povsem po neumnosti. To je edina tekma svetovnega pokala, na kateri sem imel letos možnost nastopiti, uvrstil sem se v finale in na koncu zasedel sedmo mesto. Ne smem biti razočaran oziroma sem zelo zadovoljen."

Anže Berčič, lanski zmagovalec na tem prizorišču, je bil 18., kar je pomenilo, da je ostal brez finalnega nastopa. Enako tudi Simon Brus (32.) in Martin Albreht (38.)

V nedeljo nastop v polfinalu čaka še kajakašici Uršo Kragelj in Evo Terčelj. Polfinalne vožnje se bodo začele ob 9.30.

Savšek četrti v Španiji