Serena Williams je zaznamovala letošnje teniško leto. Foto: Reuters
Serena Williams je zaznamovala letošnje teniško leto. Foto: Reuters

Številka ena svetovnega tenisa je dobila 55 od 96 mogočih glasov. Druga je bila košarkarica Brittney Griner s 14, tretja pa plavalka Missy Franklin z desetimi glasovi. V preteklem letu je Williamsova osvojila 11 turnirjev, slavila je tudi na Roland Garrosu in OP-ju ZDA ter dobila 78 od 82 dvobojev. Samo s turnirskimi nagradami je zaslužila 12 milijonov dolarjev, kar je rekordni izkupiček v zgodovini ženskega tenisa.

Več AP-jevih nagrad kot Serena imata le teniška igralka Chris Evert, ki ima štiri, ter atletinja in golfistka Babe Didrikson, ki je naziv prejela šestkrat. Najboljšega v moški konkurenci bodo objavili v četrtek.

Priznanji za Bolta in Fraser-Pryceovo
Jamajčana Usain Bolt in Shelly-Ann Fraser-Pryce sta bila izbrana za najboljša letošnja športnika Latinske Amerike in Karibov po izboru celinske sekcije Mednarodnega združenja športnih novinarjev (Aips). Bolt in Fraser-Pryceova sta na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Moskvi osvojila po tri zlate medalje v tekih na 100, 200 in 4 x 100 m. Obenem sta bila izbrana za najboljša atleta leta na svetu.