Benjamin Savšek po 4. tekmi svetovnega pokala v skupnem seštevku zaseda 2. mesto. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek po 4. tekmi svetovnega pokala v skupnem seštevku zaseda 2. mesto. Foto: Nina Jelenc
Savšek na stopničkah, Kauzer manj zadovoljen

Slovenski kajakaši in kanuisti nadaljujejo odlične nastope na tekmah za svetovni pokal. Kanuist Benjamin Savšek je v Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto.

Z brzicami in 23 vrati je najhitreje opravil Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Slovak Matej Benuš (+2,02), Savšek je zaostal 2,95 sekunde. V finalu je nastopil še Luka Božič (+9,09), ki pa je po številnih napakah osvojil 10. mesto. Jure Lenarčič je bil 22., Anže Berčič pa 29.

"Zelo sem vesel, da sem se spet uvrstil na stopničke. Čaka me še zadnja tekma svetovnega pokala v Pauju, kjer bodo štele dvojne točke. Ta bo tudi odločilna za skupni seštevek v svetovnem pokalu. Sem pa zelo vesel, da sem letos že tolikokrat stal na stopničkah, spodletelo mi je le v Liptovskem Mikulašu. Upam, da bo šlo tako dobro do konca sezone," je povedal Savšek.

Kauzer sedmi
Med kajakaši je zmagal še en Francoz Boris Neveu, drugi je bil Španec Samuel Hernanz (+0,55), tretji pa Avstralec Lucien Delfour (+1,44). Edini slovenski finalist Peter Kauzer (+4,05) je bil sedmi. Simon Brus je osvojil 20. mesto, Janoš Peterlin 35., Martin Srabotnik pa 38.

V nedeljo nastop v polfinalu kajakašic čaka Evo Terčelj in Uršo Kragelj, med polfinalisti kanuističnih dvojcev pa bosta tekmovala Božič in Sašo Taljat.

Savšek na stopničkah, Kauzer manj zadovoljen