Luksemburžani so stali na najvišji stopnički v Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Luksemburžani so stali na najvišji stopnički v Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski konjeniki osmi v Celju

Slovenci so nastopili v postavi Pato Muente, Tajda Bosio, Lidija Grum in Urh Bauman.

Celjski center, ki velja za najsodobnejšega v Sloveniji in v tem delu Evrope (tekmovanje poteka šestič zapored, pokal narodov pa drugič), je priredil na največjem zunanjem jahališču pri nas, ovira ni bil niti dopoldanski močan dež.

Na tekmi za Pokal narodov je nastopilo 11 reprezentanc, Slovenija se je prebila v drugi krog najboljših osem, kjer pa se po lestvici višje od osmega mesta ni prebila. Pato Muente, Argentinec s slovenskim državljanstvom, je nastopil s konjem For Asgard, Tajda Bosio s konjem Lodonkor, Lidija Grum s Fragile Van't Meulenhofom in Urh Bauman s Coriano Carthagom. Zmagal je Luksemburg pred Italijo in Turčijo.

Bauman je prejšnji konec tedna v Linzu tekmo končal na osmem mestu in brez kazenske točke v osnovnem parkurju ter s štirimi kazenskimi točkami v baražu, s tem pa je izpolnil vstopni kriterij za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016. Da bo res nastopil v Braziliji, pa mora izpolniti še dodatni kriterij - uvrstitev med 75 tekmovalcev po kvalifikacijskih kriterijih Mednarodne konjeniške zveze.

V nedeljo prenos na TV Slovenija 2
Pokal narodov, najprestižnejše mednarodno tekmovanje v preskakovanju ovir za nacionalne ekipe na svetu, je bil prvi vrhunec konjeniškega konca tedna v Celju, drugi bo v nedeljo, ko bo svetovni pokal v preskakovanju ovir. Tekmovanje se bo začelo ob 15.00, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Celjski center sicer v štirih dneh gosti 20 tekmovanj in nekaj več kot 130 tekmovalcev, celotni denarni sklad pa znaša 140.000 evrov.

Slovenski konjeniki osmi v Celju