Preostali športi
(1)
Peter John Stevens je na evropskem prvenstvu v Glasgowu srebru iz leta 2016 dodal še bron. Foto: AP

Stevensa stres velikih tekem še bolj podžge

Bronasti plavalec v pogovoru za TV Slovenija
10. avgust 2018 ob 08:15
Glasgow - MMC RTV SLO

Peter John Stevens, ki je Sloveniji na EP-ju priplaval stoto medaljo na velikih tekmovanjih, je mož za največje tekme. "Stres me podžge, da bolje plavam. Če tekmo gledajo prijatelji in starši, sem še bolj motiviran, da se dokažem."

Plavalec kranjskega Triglava je na evropskem prvenstvu v Glasgowu z izidom 27,06 osvojil bronasto kolajno na 50 metrov prsno. Dan po tekmi se je za TV SLO s Stevensom pogovarjal Aleš Potočnik. V Glasgowu je v finalu postavil osebni rekord, že štartal je brezhibno: "Za to sem začel delati pred dvema letoma in na štartu sem najhitrejši."

23-letni Kranjčan se zaveda, da mora biti v tako konkurenčnem športu, kot je plavanje, povsem osredotočen na svoj šport: "Na treningu sem bil vedno stoodstoten, treniral sem dvakrat dnevno, vedno na polno. Letos sem sicer treniral malce drugače, več poudarka na fitnesu in eksplozivnosti."

Misli so že usmerjene k olimpijskim igram leta 2020: "Tokio je glavni cilj. Želim biti konkurenčen. Medalja je vedno motivacija in tudi plačilo." Že naslednje leto želi odplavati A-olimpijsko normo, da bo šel sproščen v olimpijsko leto.

Naslednji petek pride Stevens v domovino za nekaj dni, nato mora zaradi študijskih obveznosti spet v ZDA.

Celotni pogovor si lahko ogledate v spodnji videonovici.

VIDEO
Stevens: Stres me podžge, da odplavam najbolje
T. O., Aleš Potočnik
Prijavi napako
Komentarji
iluvatar
# 10.08.2018 ob 19:55
Ne pride Steven, temveč Stevens ali pač John oz. Peter.
Kazalo