Bermane Stiverne (desno) je do zmage prišel s tehničnim nokavtom. Foto: EPA
Bermane Stiverne (desno) je do zmage prišel s tehničnim nokavtom. Foto: EPA

S tem je osvojil naslov svetovnega boksarskega prvaka po verziji WBC. To je edini naslov, ki ni v lasti bratov Kličko, preostale tri si lasti Vladimir Kličko.

Kličko decembra 2013 vrnil pas
Siverne je v svojem poklicnem 26. dvoboju vknjižil že 24. zmago, sodnik v ringu je sinočnji dvoboj prekinil po drugem padcu Arreole na tla. Do tehničnega nokavta je bil sicer Arreola pri dveh od treh sodnikov v točkovni prednosti, tokrat je v 39. dvoboju moral priznati deveti poraz. Vitalij Kličko je decembra 2013 zaradi političnega udejstvovanja v Ukrajini vrnil pas svetovnega prvaka in se športno upokojil. Če se bo kdaj želel vrniti v ring, mu pripada pravica, da se nemudoma pomeri s takrat aktualnim svetovnim prvakom.

Vladimir najprej proti Pulevu
Vitalijev skoraj pet let mlajši brat Vladimir Kličko, ki je svetovni prvak po verzijah WBO, IBF in WBA, pa je že napovedal apetite tudi po preostalem četrtem šampionskem pasu, vendar bo moral najprej braniti svetovni naslov po verziji IBF. Tega je nazadnje branil julija 2012. Njegov naslednji dvoboj bo tako proti prvemu z lestvice IBF, Bolgaru Kubratu Pulevu.