Tjaša Kysselef je bila najboljša Slovenka v Cottbusu. Foto: Aleš Fevžer
Tjaša Kysselef je bila najboljša Slovenka v Cottbusu. Foto: Aleš Fevžer

Kysselefova je za vajo prejela oceno 14,000, Belakova pa 13,950. Zmagala je Uzbekistanka Oksana Čusovitina z oceno 14,875. Belakova je bila v finalu na dvovišinski bradlji osma.

Medalja presenečenje
"Bila sem prijetno presenečena. Moj cilj je bil priti v finale. Medalja je zame nepričakovana. Vesela sem, da mi je uspelo narediti vajo, kot je treba in me je popeljala na drugo mesto. Trema je bila prisotna, ker je bila prva tekma v sezoni. Dolgo nisem na tekmi pokazala tistega, kar znam. To je moj najboljši rezultat, druga sem že bila v Dohi, ampak ne s tako visoko oceno, ta je najvišja do zdaj,"
je zadovoljno razložila Kysselefova.

Belakova trenirala s tabletami
"Zelo sem zadovoljna s kvalifikacijami, še bolj kot s tekmo. Sploh zato, ker mi je uspel preskok, prejšnji teden nisem vedela, ali bom lahko tekmovala. Na treningu sem imela velike bolečine, tekmovala sem s tabletami. Kar se tiče tekme, mi je prvi skok uspel zelo dobro, drugi pa zelo slabo. Imam vsaj pol točke rezerve. Bradlja mi je šla slabo, na ogrevanju sem ji prišla preblizu, na tekmi sem se odločila, da bom šla malo dlje, ampak predaleč in sem jo zgrešila ter padla na trebuh. Vseeno sem zadovoljna," pa je dejala Belakova.

Bertoncelj četrti na konju z ročaji
Sašo Bertoncelj
je na konju z ročaji ostal brez mesta na zmagovalnih stopničkah, z oceno 15,125 je bil četrti. Prvo mesto je osvojil Ukrajinec Oleg Varniajev (15,550), drugo Belgijec Donna-Donny Truyens (15,400), tretje pa Francoz Cyril Tommasone (15,200).

Naslednja postaja svetovnega pokala bo od srede do petka Doha.