Kapetan Igor Osredkar je optimistično razpoložen in ne skriva, da želi reprezentanco popeljati v četrtfinale. Foto: MMC RTV SLO
Kapetan Igor Osredkar je optimistično razpoložen in ne skriva, da želi reprezentanco popeljati v četrtfinale. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Dobovičnik
Kakšen je domet slovenske reprezentance? Foto: futsal.si

Prva tekma v skupini C z Italijo bo na sporedu v sredo ob 20.45 proti Italiji, druga pa v petek, 31. januarja, proti Azerbajdžanu.

Izkoristiti bo treba svoje priložnosti
"Igramo z dvema zelo dobrima ekipama, ki sta tudi višje na lestvici. Menim, da bo treba igrati maksimalno, izkoriščati svoje priložnosti. Če bo to dovolj za točko, tri ali celo preboj v četrtfinale, pa bomo še videli," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal selektor Andrej Dobovičnik.

V slovenskem taboru si želijo napredovanje iz skupine, česar jim na dozdajšnjih treh EP-jih (2003, 2010 in 2012) še ni uspelo uresničiti. "Ne skrivamo, da si želimo v drugi krog. Zadnje pripravljalne tekme so pokazale, da se lahko kosamo z vsako ekipo v Evropi, tudi s Španci, za katere vemo, kaj pomenijo v svetu futsala. Proti njim smo igrali vrhunsko tekmo 5:5, torej jim zabili pet golov, kar ni lahko, tako da nam je zrasla samozavest. Tudi na tisti tekmi na Portugalskem, kjer smo na drugi tekmi premagali domačine, smo pokazali pravi karakter in dokazali širni Evropi, da igramo dober futsal. Mi smo samozavestni in ne bežimo od tega, da si želimo v drugi krog. Določene stvari pa se tudi morajo poklopiti," meni kapetan Igor Osredkar.

Prvi favorit je Španija
Igralec, ki si kruh služi v dresu hrvaške ekipe Novo vrijeme, je izpostavil tudi tiste, ki so v najožjem krogu za odličja. "Prvi favoriti so Španci, ki branijo evropsko krono, za njimi pa je štiri ali pet reprezentanc tesno skupaj. Zraven gotovo sodijo Italija, Portugalska in Rusija, morda pa še kdo preseneti. Ampak naštete so med ožjimi favoriti, absolutni favorit pa je Španija," pravi Osredkar.

Kdo bo igral na EP-ju?
Dobovičnik je na seznam potnikov v Belgijo - obe tekmi predtekmovanja bosta v Antwerpnu - uvrstil Dejana Bizjaka (Toulon), Alena Fetića (Makarska), Kristjan Čujca (New Team), Uroša Krofliča (Novi Marof), Benjamina Melinka (Adriatica), Roka Mordeja (New Team), Alena Mordeja (Toulon), Igorja Osredkarja (Makarska), Damirja Puškarja (Litija), Sebastijana Drobneta (Melissa), Tilena Štendlerja (Puntar), Aleša Vrabla (Toulon), Gaja Rosiča (Academica) in Gašperja Vrhovca (FC Litija).