Tjaša Oder je bila 17. na 1500 metrov in 28. na 400 metrov prosto. Foto: Aleš Fevžer
Tjaša Oder je bila 17. na 1500 metrov in 28. na 400 metrov prosto. Foto: Aleš Fevžer

Odrova je plavala 8:42,96, s čimer je za skoraj dve sekundi zaostala za prijavljenim časom. Prvi čas kvalifikacij je dosegla letos najhitrejša Katie Ledecky (8:20,65). Komaj 16-letna Američanka je sicer olimpijska prvakinja v tej disciplini, v Barceloni pa je že osvojila tri zlate medalje.

"To sicer ni moj najboljši letošnji izid, je pa najboljši izid v karieri zjutraj, zato sem zadovoljna. Prepričana sem, da bi popoldne lahko popravila tudi osebni rekord," je svoj nastop ocenila edina slovenska plavalka v Španiji.

Mladinska svetovna prvakinja iz leta 2011 v prihodnosti pričakuje še boljše izide: "Čaka me še veliko dela, tukaj so nekatere mlajše sicer še boljše od mene, a mislim, da so tista najboljša leta za nastop na 1500 metrov po 20. letu."

Konec avgusta bo odšla na študij medicine v Arizono, kjer načrtuje, da bo še naprej plavala. "V Sloveniji je študij in vrhunski šport težko uskladiti. To se je videlo tudi letos, ko nisem povsem pripravljena, saj sem imela maturo. Sama ostajam osredotočena predvsem na 1500 metrov prosto, saj računam, da bo ta disciplina že del programa olimpijskih iger 2016 v Rio de Janeiru."

Vrhunec slovenskih nastopov je bil nastop Damirja Dugonjića, ki je tako na 50 kot 100 metrov prsno osvojil četrto mesto.