Judoist Andraž Jereb je bil bronast v kategoriji do 66 kilogramov. Foto: Reuters
Judoist Andraž Jereb je bil bronast v kategoriji do 66 kilogramov. Foto: Reuters

Prva je bila po dopoldanskem delu, ko si je v repasažu priborila možnost brona, na vrsti Štangarjeva in tudi hitro opravila svoje delo. V boju za bron kategorije do 48 kg je namreč po dobrih dveh minutah z iponom odpravila Turkinjo Diaro Lahmahekim.

Prek repasaža so si možnosti za bronaste medalje priborili še trije Slovenci. Štarkel (do 60 kg) se je meril z Issamom Bassaujem iz Maroka. Ponovil je pristop reprezentančne kolegice in si najprej priboril prednost, potem pa tekmeca ugnal z iponom po dveh minutah boja.

Naslednja je bila na vrsti Štangarjeva, ki pa ni ponovila dosežka svoje sestre. Njena tekmica v kategoriji do 52 kilogramov Turkinja Irem Korkmaz je bila močnejša in je boj za bron dobila z iponom, tako da je Slovenka ostala brez kolajne.

Zadnjo judoistično priložnost za skok na zmagovalni oder je imel Andraž Jereb, ki se je v boju za bron kategorije do 66 kg meril z Egipčanom Mohamedom Abdelmawgoudom. Tudi on je bil zanesljiv in je tekmeca odpravil z iponom.

Rokometaši izpadli v četrtfinalu proti Hrvaški
Slovenski rokometaši so v četrtfinalu izpadli proti Hrvaški s 16:17. Južni sosedje so tekmo nekoliko bolje začeli, v drugi polovici prvega polčasa prišli do minimalnega vodstva, polčas dobili za gol (9:8), v nadaljevanju pa so Slovenci poskušali vse, da bi spremenili potek tekme. A dolgo ni kazalo, da jim bo uspelo. Približali so se največ na gol zaostanka, potem pa so Hrvati spet pobegnili. Niti več dobrih obramb Urha Kastelica niti razpoloženi Gal Marguč s petimi goli na koncu ni bilo dovolj, namesto gola za izenačenje so sami naredili več napak, Hrvaška pa je spet pobegnila na +2. Zadnjo priložnost so imeli Slovenci v zadnji minuti pri zaostanku za gol in po obrambi Kastelica, a so nato izgubili žogo in tudi tekmo s 16:17.

"Mogoče so imeli malo sreče, odločala je ena žoga. A mi smo imeli toliko priložnosti, pa nismo niti ene izkoristili, da bi prišli do izenačenja in pritisnili na plin. Oboji smo dobro igrali v obrambi, mi pa smo imeli velike težave v zaključkih napadov zadnjih 15 minut, kar je bilo odločilno. Z igrami doslej ne moremo biti najbolj zadovoljni, še vedno pa gremo na peto mesto," je dvoboj ocenil Tilen Kodrin. Rokometašem na igrah ostaja boj za mesta od 5 do 8.

Kolesarji so danes opravili cestno dirko, kjer je bil zelo blizu medalji tudi Rok Korošec, a je po ciljnem sprintu ostal na nehvaležnem četrtem mestu.

Slovenci so v Tarragoni trenutno pri 19 medaljah.